back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Νέο 112 για τους οικισμούς Ποντίων και Βέρας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Διαβάστε επίσης

Σε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου επιχειρούν αυτή την ώρα, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική.

Οι μεγαλύτερες εστίες είναι στις θέσεις Λάκκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή, Αμμουδιές και Ρουπάκι.

Πριν από λίγο ενεργοποιήθηε και πάλι το 112 , αυτή τη φορά για τους οικισμούς Ποντίων και Βέρας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ποντίων και στον οικισμό Βέρας απομακρυνθείτε προς Ελευσίνα».

 

Νωρίτερα ενεργοποιήθηκε το 112 για όσους βρίσκονται στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη να απομακρυνθούν προς Ασπρόπυργο

Εξάλλου, με μήνυμα της μέσω του 112 η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους των γύρω περιοχών να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω των καπνών.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 ελικόπτερα.Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

«Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη πώς προκλήθηκε η φωτιά, αλλά- κατά πάσα πιθανότητα- ξέσπασε μετά από καύση καλωδίων από Ρομά» ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου. Όπως είπε, ήδη έχουν καεί τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά δεν κινδυνεύουν κατοικίες. «Εστάλη μήνυμα στο 112, καθώς υπάρχει ένας καταυλισμός Ρομά κοντά στις επιχειρήσεις αυτές. Αυτή την ώρα επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής για να μην επεκταθεί η φωτιά και σε άλλες επιχειρήσεις» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Αττική Οδός δεν έχει επηρεαστεί, αλλά ο προαστιακός έχει σταματήσει τη λειτουργία του.

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή. Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό. Πριν από λίγο άνοιξε η έξοδος 4 της Αττικής οδού.

Δημήτρης Πέρρος, Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα