back to top
25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Ε. Δέδε: Γιορτή υιοθεσίας πυρόπληκτων και άλλων ζώων- 31 Αυγούστου στο Γαλάτσι

Διαβάστε επίσης

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Dogs Voice”, από το 2015, δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων.

Στηρίζει το έργο 132 φιλοζωικών οργανώσεων πανελλαδικά, διαθέτει ευρύ δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, εφαρμόζει πρόγραμμα προστασίας αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και παρέχει νομική υποστήριξη σε καταγγελίες κακοποίησης ζώων. Επίσης, έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραµµα για τη µείωση του πληθυσµού τους, με το βλέμμα στο στόχο για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα και με πολίτες που σέβονται τα ζώα.

Αυτό το καλοκαίρι, την ώρα που οι φλόγες σκόρπιζαν θάνατο και καταστροφή στο διάβα τους, ένα θαύμα συντελούνταν στο Γαλάτσι. Αρχικά, στο παλιό λατομείο κι αργότερα στο Παλαί της περιοχής.

Εκεί όπου λειτούργησε ο σταθμός Πρώτων Βοηθειών για εκατοντάδες πυρόπληκτα ζώα, με πρωτοβουλία της “Dogs Voice”, αρωγή της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) και με την συμβολή πολλών εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ευαισθησίας γι αυτό το δύσκολο δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου, που μαύρισε τοπία και ψυχές.

Η Έλενα Δέδε, υπεύθυνη επικοινωνίας της “Dogs’ Voice”, συζήτησε στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9.84 με την Τασούλα Επτακοίλη, για τις συνέπειες των πυρκαγιών στα ζώα. Πόσα και σε ποια κατάσταση έφτασαν έως εκεί, καθώς και για το πως θα βρουν το παντοτινό τους σπίτι, σε μια εκδήλωση – γιορτή στις 31 Αυγούστου.

«Τα περισσότερα αντιμετώπισαν επείγοντα θέμα υγείας. Όχι μόνον από τις πυρκαγιές, αλλά κι από χρόνια καταπόνηση ή κακοποίηση, καθώς δεν ήταν κατοικίδια, αλλά ζούσαν σε κτήματα όπου κάποιοι πήγαιναν κάποτε να τα ταΐσουν, ή ήταν αδέσποτα, με αποτέλεσμα να μην έχουν φροντιστεί σωστά. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις» όπως ανέφερε .

Και αφού βοηθήθηκαν, ήρθε η ώρα να βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

«Γι αυτό λέμε ότι -με αφορμή μια τραγωδία- εμείς κι όλοι οι εθελοντές γιορτάζουμε στις 31 Αυγούστου. Επειδή ξέρουμε πως θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο η ζωή δεκάδων ζώων. Είναι ο λόγος που το κάνουμε και συνεχίζουμε. Ανάμεσα στα πολλά ζώα που μας χρειάζονται κάποια λίγα επέστρεψαν και φέτος στους κηδεμόνες τους, σε όσους τα φρόντιζαν. Δεν φτάνουν όμως ούτε στο 1/4 επί του συνόλου των 350 που φιλοξενούνται» τόνισε η Έλενα  Δέδε.

Επισημαίνοντας παράλληλα, ότι στη βαριά σκιά της κλιματικής κρίσης απαιτείται ανάλογη ενσυναίσθηση και από πλευράς πολιτείας. Με ζητούμενο την ίδρυση Πολιτικής Προστασίας Ζώων. Και τη σύμπραξη. 

Όπως εξήγησε  «πολλοί έσπευσαν -για μια ακόμη φορά φέτος – να προσφέρουν ως διασώστες σε ενεργά πύρινα μέτωπα δίχως την παραμικρή εμπειρία και το σημαντικότερο, χωρίς κανένας να φέρει ευθύνη για το ενδεχόμενο τραυματισμού τους»…

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως  ο απλός κόσμος ακόμα και ανήλικοι εθελοντές άνοιξαν την καρδιά και τα σπίτια τους ώστε να  δοθεί  μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτά τα πλάσματα.

Είναι όμως κι αυτός ένας αγώνας. «Μια επίπονη προσπάθεια να βρεθούν οι κατάλληλοι και να υποστηριχθούν στη συμβίωση με τα ζώα, πολλά από τα οποία δεν έχουν μάθει να ζουν με ανθρώπους» όπως συμπλήρωσε ολοκληρώνοντας  η κυρία Έλενα  Δέδε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα