back to top
22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Χανιά: Ελεύθερος με όρους ο 29χρονος αστυνομικός, που κατηγορείται για συνέργεια σε εκβίαση

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερος, μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων, αφέθηκε ο 29χρονος αστυνομικός που συνελήφθη την Κυριακή για συνέργεια σε εκβίαση με βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση τον 53χρονο πατέρα του, αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, που κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου, πράξη που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Στον 29χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός ορος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Και οι δύο οδηγήθηκαν το πρωί στον ανακριτή με τον 29χρονο να απολογείται κανονικά, ενώ ο 53χρονος πατέρας του ζήτησε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Πέμπτη.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα εντός της υπηρεσίας, που σχετίζονται με την υπόθεση.

O 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ  που κατηγορείται ότι εκβίαζε καταστηματάρχες συνελήφθη από τις εσωτερικές υποθέσεις στην Κρήτη . Συγκεκριμένα στελέχη των εσωτερικών υποθέσεων συνεργάστηκαν με ένα από τα θύματα του αξιωματικού και προσημείωσαν 7.900 ευρώ τα οποία και άφησε το θύμα έξω από το σπίτι του 54χρονου. Ο γιος του κατηγορούμενου, ο οποίος υπηρετεί και αυτός στην αστυνομία, άνοιξε την πόρτα, και πήρε τα χρήματα.

Αμέσως οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και συνέλαβαν τον αξιωματικό, αλλά και τον 29χρονο γιο του. Μάλιστα, φέρεται ότι μεταξύ άλλων είπε στους συναδέλφους του: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@ και θα σε γ@@@ και εσένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω κάσα».

Μέχρι στιγμής φέρεται ότι δύο να εχουν εκβίασε τέσσερα άτομα, ενώ φέρεται να πήρε χρήματα και από έναν οδηγό φορτηγού, προκειμένου να του σβήσει μια κλήση της τροχαίας.

Στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, μίλησε ένα από τα θύματά του για τα όσα βίωσε και έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Θα ήθελα να τους πω στου πολίτες να μη φοβούνται, να βρίσκουν το θάρρος και το κουράγιο που είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, να μιλούν νωρίς να προλαβαίνουν τέτοια φαινόμενα για να μην υποφέρουν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε η επιχειρηματίας θύμα του αστυνομικού και εξήγησε πως ενεπλάκη στα δίχτυα που κατηγορούμενου ως διεφθαρμένου αστυνομικού: «Σε έναν διαγωνισμό δημοτικό, πλειοδοτικό είχε έρθει με κάποιον τρίτο για να συμμετάσχει και αυτός στον διαγωνισμό και μας εκβίασε ότι θα ανεβάσει την τιμή εκκίνησης της άδειας λειτουργίας πάνω από 10.000 ευρώ ή θα έπρεπε να υποκύψουμε στον εκβιασμό του και να του δώσουμε 30.000 ευρώ».

Ο αστυνομικός φέρεται ότι πήρε ακόμη και 120.000 ευρώ από έναν πρώην δικηγόρο, προκειμένου να τον προστατέψει, καθώς κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα από μια υπόθεση που είχε χειριστεί.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα