back to top
26.6 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

26.6 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαφιόζικο χτύπημα με 6 νεκρούς στην Αρτέμιδα – Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Διαβάστε επίσης

   Μαφιόζικο χτύπημα και ενέδρα θανάτου βλέπει η Αστυνομία πίσω από την πρωτόγνωρη δολοφονική επίθεση με 6 νεκρούς χθες το απόγευμα στην Αρτέμιδα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων ομάδων και το αιματηρό επεισόδιο ίσως να σχετίζεται με υπόθεση ναρκωτικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα ήταν αλλοδαποί πιθανότατα τουρκικής καταγωγής και κάποια έφεραν γαλλικές ταυτότητες ή διαβατήρια που εξετάζεται η γνησιότητά τους.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν είχε γερμανικές πινακίδες που επίσης εξετάζεται αν είναι πλαστές. 

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην οδό Ακροπόλεως και Αρίωνος, ένα σημείο σχετικά ερημικό με λίγα σπίτια.

Τα τέσσερα άτομα βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο, το ένα στη θέση του συνοδηγού και τρία στα πίσω καθίσματα. Τα άλλα δύο άτομα φαίνεται ότι πρόλαβαν να ανοίξουν τις πόρτες και να βγουν εκτός. Ο οδηγός βρέθηκε πίσω από το πορτ μπαγκάζ και το άλλο έξω από τη δεξιά πίσω πόρτα. 

Στο σημείο της επίθεσης εντοπίστηκαν τουλάχιστον 25 κάλυκες των 9 χιλιοστών από τουλάχιστον δύο όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Από την πρώτη έρευνα φαίνεται ότι τα θύματα δεν ήταν οπλισμένα.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να είχε δοθεί ένα ραντεβού – παγίδα με τα έξι θύματα ή να είχε στηθεί ενέδρα θανάτου γνωρίζοντας οι δράστες ότι θα περνούσαν από το συγκεκριμένο σημείο.

Υπάρχει μαρτυρία ότι λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς ένα μαύρο όχημα και μία μηχανή έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από την οδό Αρίωνος και εικάζεται ότι ήταν οι δράστες.

Οι έρευνες των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη και εξετάζονται κάμερες ασφαλείας από την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να εντοπιστεί το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες. 

Οικονόμου: Έχουμε αρκετά ευρήματα και κάποιες κρίσιμες πληροφορίες

Μιλώντας νωρίτερα στο MEGA ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι «μέχρι να έχουμε το σύνολο της πληροφορίας πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι. Φαίνεται ότι πρόκειται για άτομα τουρκικής υπηκοότητας, κάποιοι από αυτούς είχαν ταυτότητες ευρωπαϊκής χώρας, οι οποίες μένει να δούμε αν ήταν πραγματικές ή πλαστές. Να διασταυρωθούν μια σειρά από στοιχεία σε ό,τι αφορά και την πινακίδα του οχήματος».

Όπως είπε η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ και διαφόρων υπηρεσιών της, είναι τεράστια.

Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι το αιματηρό επεισόδιο να σχετίζεται με ζητήματα ναρκωτικών. Όπως είπε «υπήρχαν κάποια αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν που προσομοιάζουν -που είχαν συμβεί και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού- και εξετάζεται η συσχέτισή τους» 

Καταλήγοντας είπε τα εξής: «Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός, έως ότου έχουμε το σύνολο της εικόνας και τις απαραίτητες διασταυρώσεις, οφείλουμε να μένουμε σε αυτά που έχουμε μέχρι τώρα. Έχουμε αρκετά ευρήματα σε ό,τι αφορά κάλυκες, σφαίρες στο σημείο, κάποιες κρίσιμες πληροφορίες που ψάχνουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.»

Δημήτρης Πέρρος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα