back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων το οποίο επικαροποιείται ανά 12ωρο.

Η Θεσσαλία και η Στερεά βρίσκονται στο επίκεντρο των καιρικών φαινομένων.

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένεται να σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Κλειστές σήμερα, με απόφαση του δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, όπου χθες ήχησε μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή. Δρόμοι πλημμύρισαν στο Ξυλόκαστρο, άσπρισαν οι δρόμοι σε πολλές περιοχές της Κορινθίας από το χαλάζι. Προσωρινά διεκόπη η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Αιγίου, λόγω λασπορροής στο οδόστρωμα από καμμένες περιοχές.

Ζημιές από την έντονη χαλαζόπτωση σε σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες στην περιοχή της Κλειτορίας.

Κατολισθήσεις έπειτα από έντονη χαλαζόπτωση στη δημοτική ενότητα Αχελώου, κυρίως στο τμήμα του οδικού δικτύου Πετρωτό – Καλή Κώμη.

Στην πόλη των Τρικάλων πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ κλειστά έως και την Τετάρτη τα σχολεία της Α’βαθμιας και Β’βαθμιας εκπαίδευσης, με απόφαση του δημάρχου Τρικκαίων. Mε τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σήμερα και αύριο για τα σχολεία στο δήμο Λαμιέων. Διεκόπη λίγο πριν από τη 1 μετά τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω Σπερχειάδας – Παλαιοβράχας.

48 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 86 κρούσματα πνευμονικής λοίμωξης, εκ των οποίων τα 37 περιστατικά ήταν άτομα προσβεβλημένα από COVID-19 εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλία. Ένα πιθανό κρούσμα λεπτοσπείρωσης, και τρία δείγματα θετικά για λεπτοσπείρωση σε αδέσποτους σκύλους.

Στο 75% ανέρχεται το ποσοστό αποκομιδής των νεκρών ζώων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά. Ακατάλληλο το νερό σε όλο τον δήμο Ζαγοράς, στην Αγιά και σε δύο κοινότητες στους δήμους Τυρνάβου και Κιλελέρ.

Η έξαρση των μεταναστευτικών ροών αναμένεται να συζητηθεί – στις 12- στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος θα τεθεί η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της χώρας και η πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία.

Σε τροχιά αλλαγών και ανακατατάξεων σε επίπεδο προσώπων εισέρχεται η Κουμουνδούρου μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Κασσελάκη αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής της Κ.Ο. ο Γιώργος Τσίπρας και υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου, η δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη.

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τίθενται πάνω από 40.000 αγοραπωλησίες ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν με μετρητά από τον Μάρτιο του 2021 εως τον Αύγουστο. Η συνολική αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 462 εκ ευρω.

Για όσους αγοραστές ακινήτου δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα η έλευση των χρημάτων θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν έξτρα φόρο με συντελεστή 33% επί του «ακάλυπτου» ποσού που με βάση το νόμο θεωρείται αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

Ξεκινά η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Οκτωβρίου, η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Συνολικά, θα καταβληθούν 2,18 δισ. ευρώ για 4.064.914 συντάξεις. Η αρχή θα γίνει σήμερα με ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους του ΝΑΤ, της ΔΕΗ και του ταμείου ασφάλισης των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του ταχύπλοου καταμαράν, Speed Runner Jet, μετά την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα κατά τη διάρκεια καθαρισμού του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι σωματική βλάβη από αμέλεια.

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Αρνείται να παραιτηθεί ο αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ, παρά τις βαριές κατηγορίες περί διαφθοράς.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, σήμερα στην Αττική. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα