back to top
29.5 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

29.5 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Λ. Κατσίκας: Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» χτίζουν πάντα μια γέφυρα με τις κινηματογραφικές αίθουσες

Διαβάστε επίσης

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας» που πάντα γοητεύει και συναρπάζει τους σινεφίλ ανοίγει την αυλαία του αύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου με την προβολή της μικρού μήκους ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Strange way of life» με πρωταγωνιστές τους Πέδρο Πασκάλ και Ίθαν Χοκ και της ταινίας «Περασμένες ζωές» της Σελίν Σονγκ.

Μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου που θα διαρκέσει, υπόσχεται για μια ακόμη χρονιά στο κοινό του συναρπαστικές βραδιές, πανελλήνιες προβολές σημαντικών ταινιών, σινεφιλικές συζητήσεις και ξεχωριστές δράσεις.

Οι αίθουσες Δαναός Ι & ΙΙ, Ιντεάλ, Άστορ, Άστυ αλλά και το Παλλάς, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα φιλοξενήσουν συνολικά 150 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες με προεξάρχουσα την πλέον πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς, τη νέα εποποιία του Μάρτιν Σκορσέζε «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού», με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Ρόμπερτ Ντε Νίρο , η οποία και θα προβληθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Ιντεάλ.

Αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα που παρέχουν οι «Νύχτες Πρεμιέρας», να δούμε σε πρώτη προβολή κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν σε κανονική διανομή στις αίθουσες μέσα στη σεζόν, υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

«Ένα Φεστιβάλ δεν είναι μόνο οι μεγάλες ταινίες και οι πρεμιέρες. Είναι οι ανακαλύψεις, οι εξερευνήσεις, αυτό που ξέρεις ότι θα σε απασχολήσει στο μέλλον. Άλλωστε, προηγήθηκε μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας αρκετές από τις ταινίες που το κοινό είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει στο πλαίσιο Φεστιβάλ, αργότερα τις αγκάλιασε με μεγάλη θέρμη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Κάτι ανάλογο θέλουμε να γίνει και φέτος», τόνισε, συμπληρώνοντας: «Επειδή το Φεστιβάλ χτίζει πάντα μια γέφυρα με τις αίθουσες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα ήθελα πολύ να βλέπω ταινίες που προβάλλονται στο Φεστιβάλ, να πραγματοποιούν στη συνέχεια μια θαυμάσια καριέρα και στις αίθουσες».

Μεταξύ άλλων, ταινίες όπως «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» που σηματοδοτεί τη μεγάλη επιστροφή του Ιάπωνα Χάγιαο Μιγιαζάκι και με την οποία και θα ολοκληρωθεί το 29ου φεστιβάλ, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι συνολικά 16 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο που φιλοξενούνται στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα αλλά και τα 11 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που συνθέτουν το πρόγραμμα του αντίστοιχου Διεθνούς Διαγωνιστικού και τα οποία και θα διεκδικήσουν την ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ, αναμένεται να χαρίσουν πολλές συγκινήσεις στους θεατές.

Ο κ. Κατσίκας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγαπημένο δημιουργό Φατίχ Ακίμ ο οποίος την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου (Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16 ) θα δώσει δίνει mastersclass με αντικείμενο τη σκηνοθεσία στο πλαίσιο μιας εκ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων που περιμένουν το κοινό στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα