back to top
35.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

35.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια – Άκαρπες έως τώρα οι έρευνες

Διαβάστε επίσης

Άκαρπες έως τώρα οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην περιοχή όπου δοκιμάζεται από την κακοκαιρία. Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μετέβη και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 10:13 από Αφίδνες προς Μαντούδι και τη βιομηχανική περιοχή Βόλου. Πέρασε αρκετή ώρα και ο πιλότος δεν είχε επικοινωνία με την εναέρια κυκλοφορία. Τότε, η ΥΠΑ ξεκίνησε έρευνα και διάσωση και σηκώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Μέσα στο ελικόπτερο, βρισκόταν μόνο ο χειριστής, όπως επισημαίνει η ΥΠΑ.

Πρόκειται για ιδιωτικό ελικόπτερο Α-109 που είχε απογειωθεί από το Μαντούδι στις 10.13 το πρωί με δύο επιβαίνοντες και θα προσγειωνόταν στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Βόλου. Το ίχνος του χάθηκε από τα ραντάρ γύρω στις 10.30 στη περιοχή της παραλίας Αχλάδι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για έκρηξη που σημειώθηκε, ενώ αυτόπτης μάρτυρας, σημείωσε πως το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας κρότος.

Στο σημείο έσπευσαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδής και ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης ο οποίος δήλωσε ότι εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, λίγο πριν την απογείωση, ο πιλότος του ελικοπτέρου ανέφερε πως επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες στο σημείο.

Ισίδωρος Ρούσσος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα