back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Στη Βουλή σήμερα το ν/σ για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας

Διαβάστε επίσης

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Διονύσης Ακτύπης, κάλεσε τα κόμματα να υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου, υποστηρίζοντας πως αυτό «έρχεται να λύσει και να αντιμετωπίσει επείγοντα ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχετικών δομών, υπηρεσιών και φορέων των αρμοδίων υπουργείων».

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα πιο ισχυρό και ανθεκτικό ΕΣΥ, με αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών για όλους», ανέφερε ο κ. Ακτύπης και σημείωσε πως με αυτό το νομοσχέδιο συνεχίζεται η αντιμετώπιση του κορονοϊού και των νέων παραλλαγών του, ώστε να ανασχεθεί η αύξηση των κρουσμάτων, με τη συνέχιση της ενίσχυσης των νοσοκομείων και των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Παράλληλα, με άλλες διατάξεις αντιμετωπίζονται χρόνια και σοβαρά προβλήματα του ΕΣΥ. Ειδικά για την ενιαία λίστα χειρουργείων, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως αυτή θα αντιμετωπίσει την ανάγκη για μεγαλύτερη διασφάλιση της ισότητας και της μη διάκρισης των ασθενών στην παροχή χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Για το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης και Διακίνησης Φαρμάκων επεσήμανε πως θα εξασφαλίσει ότι «έχουμε μία καλύτερη εικόνα για την παρακολούθηση της διακίνησης των φαρμάκων στη χώρα».

Επίσης, ο κ. Ακτύπης υπογράμμισε πως «πολύ σημαντική ρύθμιση του νομοσχεδίου αποτελεί και η πρόβλεψη για την κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων σε ασφαλισμένους, οι οποίοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με σκευάσματα για θεραπεία σοβαρών ασθενειών».

Μεταξύ άλλων, ο εισηγητής της ΝΔ τόνισε πως «ο καιρός της μικροπολιτικής και της ανούσιας σύγκρουσης έχει περάσει ανεπιστρεπτί και οι πολίτες έδειξαν σε όλους μας τον δρόμο. Επιθυμούν σοβαρότητα, σχέδιο και λύσεις στα προβλήματά τους. Και αυτό κάνει το παρόν νομοσχέδιο. Λύνει προβλήματα, προλαμβάνει καταστάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα