back to top
26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Νέα προθεσμία, ως τις 4 το απόγευμα, έχουν οι Παλαιστίνιοι για να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και να κατευθυνθούν προς τον νότο, μετά το νέο περιθώριο που τους έδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, Αμερική, Αίγυπτος και Ισραήλ συμφώνησαν να επιτραπεί σε αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας να απομακρυνθούν μέσω του περάσματος της Ράφα στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο το πέρασμα θα είναι ανοικτό από τις 12το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Τα Ηνωμένα Έθνη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις και χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, απορρίπτουν την εκκένωση της περιοχής και προειδοποίησαν ότι επίκειται καταστροφή εάν ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναγκαστεί να φύγει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ζήτησαν επίσης να αρθεί η πολιορκία του θύλακα για να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή προσκείμενη στη σαουδαραβική κυβέρνηση, δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι “το βασίλειο αποφάσισε να διακόψει τις συνομιλίες για μια ενδεχόμενη εξομάλυνση με το Ισραήλ και ενημέρωσε γι’ αυτό τους Αμερικανούς αξιωματούχους” Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ριάντ, στο πλαίσιο περιφερειακής περιοδείας.

Τουλάχιστον 2.269 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 9.814 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Στη Γάζα οι νεκροί ανέρχονται σε 2.215 και μεταξύ αυτών είναι 724 παιδιά. Οι τραυματίες είναι 8.714. Οι υπόλοιποι 54 νεκροί και οι 1.100 τραυματίες καταγράφηκαν στη Δυτική Όχθη.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός από τις αεροπορικές επιχειρήσεις των τελευταίων ωρών, σκοτώθηκε ο Μουράντ Αμπού Μουράντ, επικεφαλής των αεροπορικών επιχειρήσεων της Χαμάς, “υπεύθυνος για ένα μεγάλο μέρος της επίθεσης που εξαπολύθηκε το περασμένο Σάββατο εναντίον του Ισραήλ”.

“Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όμως αυτό το δικαίωμα πρέπει να ασκείται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο” δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, και πήρε αποστάσεις από τη διαταγή του ισραηλινού στρατού για μαζική εκκένωση της βόρειας Γάζας. “Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι απλώς αδύνατο” τόνισε.

Αντίστροφη μέτρηση για τον αυριανό δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους της χώρας. Στην Αττική δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών θα διεξαχθεί σε 28 δήμους ανάμεσά τους και στον Δήμο Αθηναίων.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα