back to top
26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στο 10,7% είχε διαμορφωθεί μέχρι τις 11:30 το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Το αντίστοιχο ποσοστό στον πρώτο γύρο ήταν 13,8%.

Η επαναληπτική, εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους της χώρας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Αθηναίων.

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Μπακογιάννης. “Ψηφίζουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το αύριο” τόνισε.

“Σήμερα ολοκληρώνουμε το άλμα για την Αθήνα του αύριο” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, υπογραμμίζοντας ότι προϋπόθεση αποτελεί η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες.

Οι εκλογές διεξάγονται στα ίδια εκλογικά τμήματα με την προηγούμενη Κυριακή και δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Επικίνδυνη η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή, Αντιαρματική ρουκέτα εκτοξεύτηκε σήμερα από μαχητές της Χεζμπολάχ στο Λίβανο εναντίον ισραηλινού μεθοριακού χωριού. Σύμφωνα με ισραηλινούς γιατρούς υπάρχει ένας νεκρός και τρεις τραυματίες. Από την πλευρά τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε πλήγματα στο έδαφος του Λιβάνου σε αντίποινα της επίθεσης που δέχθηκε το μεθοριακό χωριό Στούλα, μια αγροτική κοινότητα απέναντι από την κωμόπολη Άιτα α-Σαμπ του Λιβάνου.

Ο στρατός απαγόρευσε επίσης την πρόσβαση σε μια ζώνη σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου και ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του εμποδίζει εσκεμμένα την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών GPS εκεί καθώς και στο νότιο μέτωπο με τη Γάζα.

Στη Λωρίδα της Γάζας και εν αναμονή χερσαίας επέμβασης, ο ισραηλινός στρατός έδωσε το πρωί νέα προθεσμία στους αμάχους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα για να κατευθυνθούν προς νότο, μέσω προδιαγεγραμμένης διαδρομής, η προθεσμία της οποίας λήγει αυτή την ώρα.

Για τους Αμερικανούς, που βρίσκονται στο Ισραήλ και τους άμεσους συγγενείς τους, δίνεται η δυνατότητα να αναχωρήσουν αύριο, Δευτέρα, δια θαλάσσης από τη Χάιφα για την Κύπρο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Λίβανο, επικαλούμενο τον κίνδυνο επιθέσεων και ενδεχόμενη νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Τον τραυματισμό τουλάχιστον 50 ανθρώπων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε περιφερειακό νοσοκομείο της Χεράτ, προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε νωρίς το πρωί το δυτικό Αφγανιστάν.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα