back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Τ. Χατζηβασιλείου: Η νέα πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή φοβάμαι ότι θα είναι τρομακτική

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντα λειτουργούν εποικοδομητικά προς την εκτόνωση της έντασης και αυτός ήταν και ο στόχος της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Ισραήλ η οποία αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο βουλευτής της ΝΔ και γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. Παράλληλα τόνισε ότι  οι διπλωματικές πρωτοβουλίες από τη χώρα μας θα συνεχιστούν.

Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο κ. Χατζηβασιλείου, θα συμμετάσχει καταθέτοντας προτάσεις και στην σύνοδο του Καΐρου το Σάββατο για την εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει προτάσεις στην κατεύθυνση εκτόνωσης της κρίσης, οι σχέσεις του με τον Αλ Σίσι είναι εξαιρετικές, ωστόσο αυτές οι συναντήσεις έχουν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα καθώς χρειάζεται πολύς χρόνος όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα».

Υπογράμμισε ότι τα πράγματα για την Μέση Ανατολή είναι δυσοίωνα καθώς όπως είπε δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για νέα αραβική άνοιξη αλλά σίγουρα τίποτα δεν θα είναι ίδιο την επόμενη μέρα:

«Οδεύουμε σε μια νέα πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή και αυτή η πραγματικότητα σίγουρα θα έχει πολλά αρνητικά χαρακτηριστικά. Ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι το Ισραήλ αποφασίσει να μπει στην Γάζα με χερσαία επέμβαση τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα: Θα μείνει την επόμενη μέρα στη Γάζα ή θα αποχωρήσει. Και αν καταφέρει να “ξεδοντιάσει” την Χαμάς ξέρουμε πως δεν θα εμφανιστεί μια νέα Χαμάς η οποία θα είναι ακόμα πιο ριζοσπαστικοποιημένη από την σημερινή; Επομένως η νέα πραγματικότητα στη Μέση Ανατολή φοβάμαι ότι θα είναι τρομακτική». 

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε πως σκοπός της επίσκεψης του Μπάιντεν στην περιοχή ήταν να προσπαθήσει να υπάρξει επαναπροσέγγιση της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου με το Ισραήλ ώστε να επιτευχθεί μια πρώτη εκεχειρία, ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν μπόρεσε να παράξει έργο μετά την φονική επίθεση στο νοσοκομείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα