back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Α. Σπυρόπουλος: Σε κεντρικό επίπεδο δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο, εμφανίστηκε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές επιλέξαμε υποψήφιους περιφερειάρχες και στηρίξαμε δημάρχους, ιδιαίτερα σε μεγάλες πόλεις. Όμως, σε κεντρικό επίπεδο δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει τέτοια συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στους Νίκο Καρούτζο και Γιάννη Λαυράνο αναφορικά με το πώς απαντά το κόμμα του στα «ανοίγματά» για προοδευτική συμπόρευση.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι κοινωνικές συμμαχίες δημιουργούνται στη βάση της κοινωνίας και όχι σε κλειστά γραφεία.

«Δεν μπορούμε να συζητάμε ερήμην του κόσμου για το τί θέλει ο κόσμος», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «η ηγετική ομάδα που βρίσκεται δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνίστησαν στη δημιουργία ενός τοξικού κλίματος».

Σχετικά με το πολιτικό αποτύπωμα που άφησαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Σπυρόπουλος, εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ ενισχύθηκε μέσα από αυτοδιοικητικές επιλογές που κέρδισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών με κορυφαίο παράδειγμα την εκλογή του Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας τον οποίο -όπως είπε- στήριξαν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις αναγνωρίζοντας ότι διέθετε ένα πρόγραμμα το οποίο ακουμπούσε τις ανάγκες των δημοτών.

«Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών συνιστά ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της αλαζονείας που επιδεικνύει. Για το ΠΑΣΟΚ, η άνοδος δεν είναι αμελητέα. Άνθρωποι που προέρχονται από την παράταξή μας, εκλέχθηκαν δήμαρχοι σε περισσότερους από 100 δήμους. Επιπλέον, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι τρεις μεγάλοι δήμοι Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιάς θα διοικούνται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν το δεύτερο βήμα στην ενίσχυση που παρουσιάζει μετά τις εθνικές εκλογές η παράταξή μας.

Καταφέραμε να κρατήσουμε την αυτονομία μας και να επαναφέρουμε στη δημόσια συζήτηση θέματα που οι πολίτες είχαν ξεχάσει ότι υπάρχουν ως παροχές από το κράτος όπως η παιδεία, η υγεία και η κοινωνική κατοικία», επισήμανε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «ενόψει των Ευρωεκλογών οι πολίτες θα αποφασίσουν ποια αντιπολίτευση θα αντιπαρατεθεί στη ΝΔ, με σοβαρό σχέδιο και τεκμηριωμένες προτάσεις ».

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι στις κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά του, λέγοντας: «Στόχος μας δεν είναι να ανεβαίνουμε λίγο λίγο αλλά να διαμορφωθεί μια εναλλακτική λύση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα