back to top
26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη πορεία που οργανώνει το ΠΑΜΕ προς την πρεσβεία του Ισραήλ με αίτημα να σταματήσουν οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Εξάλλου συγκέντρωση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου πραγματοποιούν αυτή την ώρα Ισραηλινοί που ζουν στην Ελλάδα στη μνήμη των θυμάτων και των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κουντς, στη Λωρίδα της Γάζας, ζήτησαν οι ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, η οποία σημείωσε ότι από το πρωί γίνονται επιδρομές σε απόσταση 50 μέτρων από το νοσοκομείο.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αυξάνει σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών του μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα για μια “όλο και πιο απελπιστική” κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας τη λύπη του που το Ισραήλ “ενέτεινε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις” εκεί.

Χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών αρπάζοντας αλεύρι και βασικά είδη επιβίωσης, “ανησυχητική ένδειξη ότι αρχίζει να καταρρέει η δημόσια τάξη” σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ θα επιτρέψει μεγάλη αύξηση της βοήθειας στη Γάζα τις ερχόμενες μέρες, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος κάλεσε παράλληλα τους Παλαιστίνιους άμαχους να κατευθυνθούν προς μια, όπως την περιέγραψε, “ανθρωπιστική” ζώνη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, μεταξύ νεαρών και αστυνομίας, μετά τον τραυματισμό 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, σε αντιφασιστική συναυλία. Κατά την αστυνομία η 16χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα που πέταξαν άτομα που συμμετείχαν στη συναυλία. Κατά τους συμμετέχοντες στη συναυλία η έφηβη χτυπήθηκε από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ, η κοπέλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή εντός του Νοσοκομείου ο οποίος διαπίστωσε ότι το τραύμα που έφερε στο κεφάλι συνάδει με πτώση, ενώ έφερε και εκδορές.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο λιμάνι της Ρόδου στο οποίο συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 400 μετανάστες και πρόσφυγες ζητώντας την άμεση μεταφορά τους από το νησί της Ρόδου. Οι μετανάστες μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου «Νήσος Χίος», εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους. Οι ίδιοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.

Για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 5 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Λαμία. Στις 7 και μισή: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός και στις 8 και μισή: Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα