back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με νέα ‘’επείγουσα’’ έκκληση μέσω τηλεόρασης οι Ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις καλούν τους Παλαιστινίους να εκκενώσουν -για τη δική τους ασφάλεια- τη Βόρεια Γάζα και την πόλη της Γάζας.

Ήδη ο ισραηλινός στρατός έχει προελάσει τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της Λωρίδας, ενώ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι στα άμεσα σχέδια του είναι ο αποκλεισμός της πόλης της Γάζας.

Στη ‘’δεύτερη φάση’’ του πολέμου εκτός από τις μάχες σώμα με σώμα έχουν ενταθεί και οι αεροπορικές επιθέσεις, με τον υποναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι να επιβεβαιώνει 450 επιθέσεις -το τελευταίο 24ωρο – εναντίον θέσεων της Χαμάς. Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιβεβαιωμένοι όμηροι της Χαμάς είναι 239.

Την διττή ανάγκη να προστατευτούν οι Ισραηλινοί πολίτες από την τρομοκρατία αλλά και να αυξηθεί αμέσως και σημαντικά η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα επεσήμανε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Σε νέα επίδειξη δύναμης προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν: Σε ομιλία του από την Κωνσταντινούπολη, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τουρκικού κράτους, δήλωσε προστάτης των Παλαιστινίων και όλων των αδυνάτων ενώ κοιτώντας προς τη Δύση και το Ισραήλ διαμήνυσε ότι κανείς «δεν μπορεί να απλώσει χέρι στη Γάζα»

Στο μεταξύ, βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι σε απόγνωση, κυριολεκτικά εισέβαλλαν σε κέντρα διανομής του ΟΗΕ προκειμένου να εξασφαλίσουν αλεύρι και βασικά είδη επιβίωσης, με τον Οργανισμό να προειδοποιεί ότι ‘’η Γάζα καταρρέει και βυθίζεται στην απόλυτη αναρχία’’.

Την δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά βοήθειας στην περιοχή διερευνά η Ελλάδα σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Το σχέδιο είναι επιχειρησιακά σύνθετο και προκειμένου να υλοποιηθεί η ελληνική Κυβέρνηση συζητάει με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, με τους ευρωπαίους εταίρους καθώς και με διεθνείς οργανισμούς.

Αίσθηση προκαλεί ρεπορτάζ της γερμανικής Die Welt σύμφωνα με το οποίο η Χαμάς, μέσω ενός δικτύου επιχειρήσεων διατηρεί διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διαθέτει αποκλειστικά για την αγορά όπλων και την πολυτελή διαβίωση των στελεχών της χωρίς να δαπανά ούτε ένα ευρώ για την ανακούφιση των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε άλλες ειδήσεις

”Δεν μπορεί μία κοινωνία να ανέχεται τη μη απόδοση δικαιοσύνης. Τόσο προσωπικά όσο και θεσμικά ως αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνουμε τα πάντα για να αποδοθεί δικαιοσύνη’’ σχολίασε στα Μέσα μαζικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά την επίσκεψη του σε συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη.

Συνολικά 1,22 δισ. ευρώ θα καταβληθούν σε 1.847.524 δικαιούχους, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 12, 23, 32, 36, 41 και Τζόκερ το 3.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα: 2 – 0

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός: 5 – 0

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία. 0 – 1

Η αγωνσιτική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια: Στις 19:30 ΑΕΚ -ΠΑΟΚ και στις 21:30 ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και ο καιρός….

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 20,9 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα