back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Δημοψήφισμα για τη διαγραφή ή μη των τεσσάρων

Διαβάστε επίσης

“Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι άρρωστη. Δεν θα κάνω πίσω. Θα τα αλλάξω όλα καθαρά και στο φώς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα ενιαίο υγιές κόμμα» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Σ. Κασσελάκης στις δυνάμεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης με βίντεο που ανάρτησε στα social media. Ο Σ. Κασσελάκης προαναγγέλει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη βάση για να κρίνει την διαγραφή των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη, Δ. Βίτσα, Στ. Τζουμάκα και Π. Σκουρλέτη.  Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να ανακοινώσουν την αποχώρηση τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης .

Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε τροχιά διάσπασης  με την αποχώρηση των στελεχών της «Ομπρέλα» να θεωρείται δεδομένη στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Οι κλυδωνισμοί θα μετατοπιστούν και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με την ανεξαρτητοποίηση βουλευτών που ανήκουν στη συγκεκριμένη εσωκομματική τάση που αμφισβητεί ευθέως την ηγεσία του Σ. Κασσελάκη.

Μέχρι αργά τα ξημερώματα της Πέμπτης τα στελέχη της «Ομπρέλα» σε πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη εξέταζαν τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξουν την έξοδο τους από το κόμμα, καθώς υπήρχε και η πρόταση να μην προσέλθουν στην συνεδρίαση της Κ.Ε και να «αποχαιρετήσουν» το κόμμα με μια σκληρή ανακοίνωση εντός της ημέρας, στο πνεύμα του κειμένου «Διέξοδος Αριστερά» που υπογράφεται από 1300 στελέχη.

Από την άλλη οι δυνάμεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που συσπειρώνονται στην Ε. Αχτσιόγλου, καταλογίζουν ευθύνες στην ηγετική ομάδα του κόμματος για την «διαλυτική κρίση» στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα. Ωστόσο τόσο η Ε. Αχτσιόγλου, όσο και άλλοι βουλευτές που την πλαισιώνουν, όπως οι Ν. Ηλιόπουλος, Α. Χαρίτσης και Δ. Τζανακόπουλος, μέχρι στιγμής δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν στην γραμμή της εξόδου, όπως ήδη έχουν αποφασίσει να κάνουν τα στελέχη της «Ομπρέλα» υπό την καθοδήγηση του Ε. Τσακαλώτου.

Στ. Κασσελάκης: « Θα γελάσει καλύτερα οποιος γελάσει τελευταίος» 

«Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δεν θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», είναι το μήνυμα προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης μια ημέρα πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με παρέμβασή του στον 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι ο αριστερός προοδευτικός κόσμος έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει, υπογραμμίζοντας ότι «χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο και «είναι στάση ζωής να παλεύουμε για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων εξαϋλώνονται και στη συνέχεια έρχονται και οι υπουργοί και λαϊκίζουν», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μην μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα