back to top
30.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

30.3 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Γ. Λεχουρίτης: Μόνο ο καταναλωτής έχει τη δύναμη να αντισταθεί στην αισχροκέρδεια

Διαβάστε επίσης

Για το μποϊκοτάζ στα προϊόντα των δύο πολυεθνικών εταιρειών στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα από το υπουργείο Ανάπτυξης, αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, καλώντας τον κόσμο να λάβει μέρος στην πρωτοβουλία τονίζοντας ότι αν οι πολυεθνικές δεν μειώσουν τις τιμές τους τότε ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Είναι γεγονός ότι ο ‘Έλληνας πληρώνει 3 φορές ακριβότερα τα προϊόντα, είπε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ: «Το μποϊκοτάζ στα προϊόντα των δυο πολυεθνικών Unilever και Procter&Gamble στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα δεν θα σταματήσει στις 19 του μήνα αν δεν μειώσουν τις τιμές των προϊόντων. Αν οι εταιρείες δεν μειώσουν τις τιμές στα επίπεδα που τα παίρνει και ο Γερμανός πολίτης – και όχι τρεις φορές πάνω, που είναι στη χώρα μας -τότε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ο οποίος θα είναι πολύ μεγάλος», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Λεχουρίτη οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα προϊόντα των δυο πολυεθνικών, που εντόπισε το υπουργείο Ανάπτυξης: «Το υπουργείο θα πρέπει να ανακοινώσει ποια είναι τα προϊόντα. Εμείς δεν μπορούμε να τα ανακοινώσουμε γιατί υπάρχει απαγορευτικό. Όπως φρόντισε το Υπουργείο και είπε τις δύο εταιρείες έτσι και εμείς μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα των δύο εταιρειών» σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ και πρόσθεσε ότι μόνο ο καταναλωτής έχει τη δύναμη να αντιδράσει και να αντισταθεί σε αυτούς που αισχροκερδούν και κερδοσκοπούν. «Η δύναμη της αγοράς είναι μόνο ο καταναλωτής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεχουρίτης χαρακτήρισε εμπαιγμό και κοροϊδία τη μείωση τιμών κατά 5% σε συγκεκριμένα προϊόντα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι σημαίνει δηλαδή για τον καταναλωτή μία έκπτωση 50 λεπτών στο λάδι όταν έχει φτάσει 15 ευρώ το λίτρο; Αυτό που πρέπει είναι να γίνουν εντατικοί έλεγχοι στην πηγή και να όταν υπάρχει τέτοια τεράστια διαφορά από την παραγωγή έως τον καταναλωτή να παρέμβει το κράτος για να σταματήσει όλη αυτή η αισχροκέρδεια. Αυτό το λόγο έχει και το μποϊκοτάζ αν δεν δούμε έμπρακτα την μείωση τιμών θα το συνεχίσουμε.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα