back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Αντιδρά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σε ενδεχόμενη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης

Διαβάστε επίσης

Με αντιδράσεις προειδοποιεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, απέναντι σε ενδεχόμενη περαιτέρω αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, καλούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση επίσημα και να δώσει τέλος στις «φήμες» και στις «διαρροές», επισημαίνοντας ότι με δηλώσεις υπουργών, επιχειρείται «από το παράθυρο» να τεθεί το θέμα, στη δημόσια συζήτηση.

“Είναι ντροπή να υπάρχει κρυφή ατζέντα”, υπογραμμίζει το ΕΝΔΙΣΥ και προσθέτει:

– Τα όρια ηλικίας ρυθμίστηκαν το 2012 και το 2015. Τότε αποφασίστηκε (και ισχύει ακόμα και σήμερα), να υπάρξει γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης τα 67 έτη με 15αετία ή τα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης.

– Η παρέμβαση που έγινε το 2010 με το νόμο «Λοβέρδου – Κουτρουμάνη» (ν.3863/2010), αφορούσε μελλοντικό επανέλεγχο του Ασφαλιστικού Συστήματος, σε σχέση με το προσδόκιμο ζωής, αλλά με όριο τα 65 έτη!
Συνεπώς, ήδη το γενικό όριο ηλικίας, είναι στα 67 έτη, δηλαδή υψηλότερο από τα 65 έτη που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός επανελέγχου.

– Το προσδόκιμο ζωής, που επικαλείται το υπουργείο Εργασίας, για να ανοίξει θέμα ορίων ηλικίας, τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της πανδημίας, μειώθηκε!»

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα