back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ. Αποστολάκη: Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ρίζες

Διαβάστε επίσης

«Τα τελευταία χρόνια, διαχύθηκε στο σύνολο της κοινωνίας η αντίληψη ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν υπεύθυνο για τη φτωχοποίηση των πολιτών. Κάποιοι προσπάθησαν να επενδύσουν σε αυτό το αφήγημα και να φορτώσουν στην παράταξή μας όλα τα δεινά για τη δοκιμασία της κρίσης και τη χρεωκοπία της χώρας και για ένα σύντονο χρονικό διάστημα το πέτυχαν. Αυτό όμως είναι ιστορικά άδικο αλλά πλέον, σε πολύ μεγάλο βαθμό η πραγματικότητα έχει αρχίσει να αποκαθίσταται», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Νίκο Καρούτζο και Γιάννη Λαυράνο.

Σύμφωνα με την κ. Αποστολάκη, η ανθεκτικότητα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέναντι σε τέτοιους είδους αφηγήματα, καταδεικνύει ότι διαθέτει βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ρίζες ως παράταξη.

«Το ΠΑΣΟΚ αντέχει  απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα και πλέον διαγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία. Άλλωστε, το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ισορροπία και πολιτικά αντίβαρα, ιδίως σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να καταλύσει τα θεσμικά αντίβαρα. Αυτή ακριβώς η πολιτική ηγεμονία του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά βλαπτική για τη χώρα και τους θεσμούς και για αυτό πρέπει να υπάρξουν πολιτικά αναχώματα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ένα τέτοιο ανάχωμα», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η παράταξη επέστρεψε με πολιτική αυτονομία και για να αλλάξει την πορεία της χώρας.

«Θα ήταν αναντίστοιχο της περιόδου να συζητά το ΠΑΣΟΚ με στελέχη που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς οφείλουμε να συνομιλήσουμε με τον κόσμο και να τον πείσουμε μέσα από τον αξιόπιστο προγραμματικό μας λόγο ότι μπορεί να μας εμπιστευτεί.  Προτεραιότητά μας είναι να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα σε ένα κόσμο ο οποίος, όπως φάνηκε και από τα γιγαντιαία ποσοστά αποχής των τελευταίων εκλογών δεν ελπίζει, δεν περιμένει και δεν ψηφίζει», σημείωσε.

Με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η Μιλένα Αποστολάκη ανέφερε: «Τιμούμε με απεριόριστο σεβασμό όσους χάθηκαν και όσους αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση. Τιμούμε τη θυσία τόσων νέων ανθρώπων που χωρίς να υπολογίσουν τη ζωή τους, μπήκαν μπροστά για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα