back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Την αντίθεσή της στην προοπτική εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Κατά τη συνάντησή της σήμερα στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Φατάχ Αλ Σίσσυ, τάχθηκε υπέρ της λύσης των δύο ανεξάρτητων κρατών, ενώ αργότερα, κατά την επίσκεψή της στην πόλη την πόλη Αλ Αρίς, κοντά στην συνοριακή γραμμή Ισραήλ – Παλαιστίνης, εκεί που συγκεντρώνεται η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια, η κ Φον Ντερ Λάιεν ευχαρίστησε την Αίγυπτο, για την συμβολή της στην ανθρωπιστική κρίση, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να αυξηθεί ο όγκος της διεθνούς βοήθειας στους παλαιστίνιους αμάχους..

12.300 άμαχοι μεταξύ τους 5000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου αναφέρει σε νεότερο απολογισμό της η κυβέρνηση της Χαμάς. Σήμερα, περισσότεροι από 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια δύο ισραηλινών επιδρομών σε καταυλισμό προσφύγων που διευθύνεται από τον ΟΗΕ στη Τζαμπαλίγια.

Κατά την τελευταία ενημέρωσή του ο Ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για στρατιωτικές επιχειρήσεις στις περιοχές Ζαϊτούν και Τζαμαλίγια, κατά τις οποίες αντιμετωπίστηκαν τρομοκράτες που επιχειρούσαν σκόπιμα από περιοχές αμάχων πλήττοντας με πυραύλους και εκρηκτικά ισραηλινές θέσεις. Από πλευράς της η Χαμάς, κατηγόρησε το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων παιδιών και εθνοκάθαρση.

Στην εσωτερική επικαιρότητα

Σε περιδίνηση παραμένει η Κουμουνδούρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να θέτει ως στόχο την ενίσχυση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις ευροεκλογές του 2024. Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην συνεδρίαση που θα έχουν αύριο διαδικτυακά βουλευτές, μέλη και στελέχη του κόμματος που βρίσκονται κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου.

Αισιοδοξία στην Χαριλάου Τρικούπη από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Νωρίτερα, μιλώντας από το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για πληθωρισμό της απληστίας που κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών.και επανέλαβε την πρόταση του για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους που φθάνουν έως και 106 χιλιόμετρα την ώρα καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη, με την πυροσβεστική να έχει δεχτεί 150 κλήσεις, οι περισσότερες για πτώσεις δέντρων. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις αερομεταφορές.

Τα κύματα ‘’απείλησαν’’ και το ιστορικό αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας, για το λόγο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ακινητοποίηση του με την βοήθεια ρυμουλκού που έσπευσε στο αγκυροβόλιο.

Στους θυελλώδεις ανέμους έντασης έως και 8 μποφόρ που επικρατούσαν στην περιοχή αποδίδει η πλοιοκτήτρια εταιρεία την ταλαιπωρία 330 επιβατών του πλοίου ΑΧΑΙΟΣ, το οποίο το πρωί δεν κατάφερε να ‘’δέσει’’ στο λιμάνι της Αίγινας, και επέστρεψε στον Πειραιά. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση εξαιτίας της θαλασσοταραχής έσπασε ένα τζάμι στο χώρο επιβατών, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός. οι υπόλοιποι αποζημιώθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε κάποια λιμάνια της χώρας. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη.

Τις συνθήκες θανάτου του άντρα που έπεσε στις γραμμές του metro ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ διερευνά η αστυνομία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρόκειται για άνδρα, ηλικίας μεταξύ 50 – 65 ετών για τον απεγκλωβισμό του οποίου επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με τρία αυτοκίνητα.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 8 μποφόρ, θερμοκρασία από οχτώ έως 17 βαθμούς Κελσίου. 13,2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα