back to top
26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

H Formula 1 θέλει να βάλει στο πρόγραμμα αγώνα στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Διαβάστε επίσης

Την επιθυμία της Formula 1 να προσθέσει ένα ακόμη αγώνα των ΗΠΑ στο πρόγραμμα του σπορ στο μέλλον, αυτή τη φορά στη μητρόπολη της Νέας Υόρκης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Formula One Group Τσέις Κάρεϊ.

Η ραγδαία άνθιση του σπορ στις Ηνωμένες Πολιτείες, που πέτυχε η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 Liberty Media, πρόσθεσε τα δύο τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα δύο ακόμη αγώνες στη χώρα μαζί με τον καθιερωμένο του Τέξας: τα GP του Μαϊάμι και του Λας Βέγκας.

Η επιθυμία των διοικητών του σπορ είναι η προσθήκη αγώνα στους δρόμους της Νέας Υόρκης, με σιρκουί δρόμων, ανάμεσα στους εμβληματικούς ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης.

“Αυτό είναι που πρέπει να συμβεί” είπε ο Τσέις Κάρεϊ, “είχαμε πει εξ αρχής ότι το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και η Νέα Υόρκη είναι οι επόμενες πόλεις στις οποίες πρέπει να αγωνιζόμαστε. Και το Λας Βέγκας δεν διέψευσε τις προσδοκίες μας”, πρόσθεσε ο Αμερικανός.

Πάντως η Liberty θα δυσκολευτεί να βρει χώρο για τη Νέα Υόρκη στο πρόγραμμα της Formula 1. Ήδη για το 2024 περιλαμβάνει 24 αγώνες και ίσως το τέταρτο αμερικανικό GP να αντικαταστήσει το 2025 κάποιον από τους υπάρχοντες αγώνες, όσο θα λήγουν τα συμβόλαιά τους με την πάροδο των ετών.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα