back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Θρίλερ με την παράδοση των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας. Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να καθυστερήσει την απελευθέρωση της δεύτερης παρτίδας ομήρων, προκαλώντας την αντίδραση του Ισραήλ που απειλεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα. Το Κατάρ μεσολαβεί αυτή την ώρα ώστε να ξεκινήσει και πάλι η απελευθέρωση των ομήρων.

Χαρακτηριστικά, η στρατιωτική πτέρυγα ισχυρίζεται ότι καθυστερεί την απελευθέρωση «μέχρι το Ισραήλ να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που αφορούν την είσοδο φορτηγών με βοήθεια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και λόγω της μη τήρησης των συμφωνηθέντων προτύπων για την απελευθέρωση κρατουμένων». Από την πλευρά του το Ισραήλ απέστειλε τελεσίγραφο στη Χαμάς, ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης του δεύτερου γκρουπ των ομήρων μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου τότε διακόπτεται η εκεχειρία και ξεκινούν εκ νέου οι εχθροπραξίες στη Γάζα.

Σειρά προειδοποιητικών μηνυμάτων του 112 λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που έχουν πλήξει τη χώρα τις τελευταίες ώρες, έχει σταλεί σε πολλές περιοχές της χώρας. Νωρίτερα εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους της Αττικής

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβάθμισε σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, που σύμφωνα με την ΕΜΥ σε πολλές θαλάσσιες περιοχές αναμένεται να φθάσουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ ανεκτέλεστα θα παραμείνουν αρκετά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων “Βενιζέλος” και “Κρήτη 2” για Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κεφαλονιά.

Στο Λονδίνο θα βρίσκεται από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η δραστηριότητά του θα αρχίσει την Κυριακή με συνέντευξή του στο BBC, ενώ στην ατζέντα του ταξιδιού του πρωθυπουργού βρίσκονται τα Γλυπτά Παρθενώνα, οι επενδύσεις και οι συναντήσεις με την ομογένεια. Το μεσημέρι της Τρίτης έχει οριστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του

Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νωρίτερα στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας υπέβαλαν την παραίτησή τους από το όργανο 37 μέλη σε σύνολο 51 μελών. Μεταξύ των αποχωρησάντων είναι ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Επίσης η νεολαία του κόμματος σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο Κρήτης ανακοίνωσε την αποχώρησή της. Για διχαστική συμπεριφορά καταγγέλλουν τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα γύρω του, 50 μέλη της Οργάνωσης Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ανακοίνωσαν επίσης την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, που μάζευαν ελιές στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμό δυνάμεων του συριακού στρατού σε αυτήν την περιοχή, τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στη χώρα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανοιχτά θα παραμείνουν αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σε όλη τη χώρα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, :

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 3-1

ΠΑΟΚ- Πανσερραϊκός. 3-0 στο 72’

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα