back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Π. Γερουλάνος: Να φορολογούν εισόδημα όχι επάγγελμα. Στα κόκκινα δάνεια βλέπουν αριθμούς όχι ανθρώπους

Διαβάστε επίσης

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν καινοτομεί, παραμένει ένα νομοσχέδιο το οποίο φορολογεί ένα εισόδημα που φαντάζεται ότι υπάρχει και όχι ένα πραγματικό εισόδημα. Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να σταματήσουν να φορολογούν το επάγγελμα και να αρχίσουν να φορολογούν το εισόδημα» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

Από τη μία η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το μεγάλο μεταρρυθμιστικό της επίτευγμα είναι η ψηφιοποίηση του ελληνικού κράτους και από την άλλη δεν μπορεί να κάνει μια απλή διασταύρωση στοιχείων είπε ο κ Γερουλάνος και πρόσθεσε ότι η χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπίζει την φοροδιαφυγή όπως κάνουν όλες οι άλλες χώρες.

«Χρειάζονται τομές και μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ. Η χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή όπως άλλες χώρες, ενεργοποιώντας ελεγκτικούς μηχανισμούς και διασταυρώσεις στοιχείων. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κομπάζει για την ψηφιοποίηση του κράτους και να μη μπορεί να ελέγξει τα εισοδήματα των πολιτών και να τα φαντάζεται».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που αφορά στα “κόκκινα” δάνεια, ο  κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι δεν φέρνει καμία λύση, βλέπει επιφανειακά τους αριθμούς, χωρίς να ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους.

«Βασική μας αντίρρηση στο νομοσχέδιο και για αυτό το καταψηφίζουμε επι της αρχής, είναι ότι κάνει μερεμέτια τη στιγμή που χρειάζεται να χτίσουμε σπίτι. Εμείς θέλουμε πολιτικές οι οποίες αφορούν τους ανθρώπους. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν φέρνει καμία λύση, βλέπει επιφανειακά τους αριθμούς, χωρίς να ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους».

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρθηκε και στην επανεισαγωγή του Προγράμματος “Ηρακλής”, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το πρόγραμμα δεν έχει καμία σχέση με το λεγόμενο “κούρεμα” ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τον “Ηρακλή” διότι δεν γίνεται μετά από μια ανακεφαλαιοποίηση, που κόστισε στον Έλληνα  φορολογούμενο 50 δισ. να δίνουν ακόμα 20 δισ. εγγυήσεις, είναι υπερβολή.

Η κυβέρνηση αυτό που θέλει να κάνει είναι ένα καινούριο αλγόριθμο που θα σου δίνει τη δυνατότητα, εάν και εφόσον και κάτω από ειδικές συνθήκες, να κουρέψεις το δάνειο σου και αυτό το κούρεμα να φτάσει μέχρι ένα ποσό. Δεν είναι το ίδιο με το πρόγραμμα Ηρακλής το οποίο προσδιορίζει, κατά κύριο λόγο, τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται δάνεια από τη μια τράπεζα στην άλλη. Ουσιαστικά μαζεύει τα κόκκινα δάνεια των υπολοίπων τραπεζών και τα εντάσσει στον “Ηρακλή” με την ελπίδα να γίνει ο πέμπτος πυλώνας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα