back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από το νέο έτος στα τιμολόγια ρεύματος. Από την 1η Ιανουαρίου του 2024 τίθενται σε ισχύ τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος με τους καταναλωτές να καλούνται να επιλέξουν το χρώμα του τιμολογίου τους.

Ενόψει της αλλαγής το ΙΝΚΑ ενημερώνει πως εάν δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο συμβόλαιο του καταναλωτή, δεν είναι υποχρεωμένος ο πάροχος να ενημερώσει και εάν λήξει ή έχει ήδη λήξει αυτομάτως θα τον εντάξουν στο πράσινο κυμαινόμενο τιμολόγιο. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να το ακολουθήσει. Θα μπορεί στη συνέχεια, αφού αποφασίσει ότι δεν είναι το τιμολόγιο που επιθυμεί, να το αλλάξει. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Σφοδρές μάχες σημειώνονται στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη των επιχειρήσεων εκ νέου από τον ισραηλινό στρατό εναντίον της Χαμάς, αφού προηγουμένως κατηγόρησε την παλαιστινιακή οργάνωση ότι παραβίασε την προσωρινή εκεχειρία εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη του πλήττουν στόχους της Χαμάς στη Γάζα.

Η επταήμερη ανακωχή, επέτρεψε την απελευθέρωση 105 ομήρων και 240 Παλαιστίνιων κρατούμενων.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που επισκέφθηκε χθες το Ισραήλ για τρίτη φορά από την έναρξη του πολέμου, δήλωσε στον Νετανιάχου πως το Ισραήλ δεν μπορεί να προκαλέσει στη νότια Λωρίδα της Γάζας τις μαζικές απώλειες αμάχων και τον εκτοπισμό των κατοίκων, όπως έκανε στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Πηγή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί τόνισε στο AFP πως «οι διαπραγματεύσεις για την ανακωχή στη Γάζα με τους μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου συνεχίζονται»,.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι γνώριζαν έναν χρόνο νωρίτερα πως η Χαμάς σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ, όμως δεν θεωρούσαν το σενάριο ρεαλιστικό, αναφέρει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη άκρως απόρρητο έγγραφο με την κωδική ονομασία “Τείχος της Ιεριχούς”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς, αν και το έγγραφο είχε κυκλοφορήσει στην ισραηλινή στρατιωτική ιεραρχία, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ή άλλα μέλη της κυβέρνησής του το είχαν διαβάσει, ή ήταν ενήμερα για το περιεχόμενό του.

Στην Αττική οδό καθυστερήσεις σημειώνονται στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, 10΄-15΄από Μεταμόρφωση έως Κηφισίας και στην έξοδο για Λαμία. Καθυστερήσεις και στο ρεύμα προς Ελευσίνα, 5΄-10΄στην έξοδο για Λαμία και από Πεντέλης έως Κηφισίας.

Καθημερινά από τον Κηφισό διέρχονται κατά μέσο ορο 180.000 οχηματα. Στο ύψος της Δυρραχίου καταγράφονται περίπου 15.000 αυτοκίνητα την ώρα, είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Κιμων Λογοθετης επικεφαλης στο Κεντρο Διαχειρισης της Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Σε εξέλιξη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 8 σε διαμέρισμα δεύτερου ορόφου σε πολυκατοικία στον Βύρωνα, επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική δεν υπάρχει εγκλωβισμένος εντός του διαμερίσματος.

Στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ντουμπάι θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 11:30 ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg και στις 12:15 θα εγκαινιάσει το ελληνικό περίπτερο. Βασικός στόχος της Ελλάδας η ενίσχυση των προσπαθειών σε παγκόσμιο επίπεδο, για μία κλιματικά ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα συγκρατεί την αύξηση της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό C.

Τους αρχηγούς και τους εκπροσώπους των κομμάτων ενημερώνει σήμερα ο υπ. Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σχετικά με το επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία στις 7 Δεκεμβρίου.

Με το τετράπτυχο «φορολογική δικαιοσύνη, διαβίωση του πολίτη, ασφάλεια του πολίτη και στεγαστική πολιτική» θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με τον Στέφανο Κασσελάκη να προαναγγέλλει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος νομοθετικές πρωτοβουλίες, καθιστώντας διακριτές τις διαχωριστικές του γραμμές από την κυβέρνηση αλλά και τις προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ Κασσελάκης άφησε αιχμές κατά των βουλευτών που αποχώρησαν από το κόμμα χωρίς να παραδώσουν τις έδρες τους λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε μεν συρρικνωμένοι, αλλά πιο ενωμένοι από ποτέ».

Εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers.

Στην κατάθεση τεσσάρων τροπολογιών στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τα “κόκκινα” δάνεια, προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, με πρώτο υπογράφοντα τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η πρώτη τροπολογία αφορά στη βιώσιμη ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους Δήμους με καθιέρωση 120 μηνιαίων δόσεων. Περισσότερα στο athina984.gr

Συνεχίζουν επ’ αόριστον τις κινητοποιήσεις τους οι συμβολαιογράφοι Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου

Τρεις Βρετανοί αστυνομικοί τραυματίσθηκαν εχθές (30/11) το βράδυ, κατά την διάρκεια συγκρούσεων με οπαδούς της Λέγκια Βαρσοβίας, στο περιθώριο του αγώνα του Europa Conference League μεταξύ της Άστον Βίλα και της πολωνικής ομάδας, που έγινε στο Μπέρμιγχαμ.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα