back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Η επανεκκίνηση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς από το πρωί με την εκπνοή της ολιγοήμερης εκεχειρίας έχει στοιχίσει το θάνατο σε δεκάδες Παλαιστινίους και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Για ότι νεότερο θα μας ενημερώσει ο Κάστας Ράπτης…

Στο πνεύμα των μακροχρόνιων και καλών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, τις οποίες θέλω να διαφυλάξω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε και να εμπλακώ στην εσωτερική βρετανική πολιτική. Είπαμε ότι έπρεπε να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Bloomberg, από το Ντουμπάι όπου βρίσκεται, συμμετέχοντας στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική Αλλαγή (COP28).

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως δεν έχει μιλήσει με τον Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ από την Τρίτη, όταν εκείνος ακύρωσε τη συνάντησή τους και πως έχει αφήσει πίσω του το συμβάν. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης μεταξύ άλλων για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, για την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα και για το στόχο να αυξηθεί η παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Μεταξύ άλλων στη Διάσκεψη οι χώρες που συμμετέχουν θα αξιολογήσουν για πρώτη φορά πόσο μακριά βρίσκονται για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας-ορόσημο του Παρισιού. Ο κόσμος έχει ήδη θερμανθεί κατά 1,1 βαθμούς Κελσίου, λένε οι επιστήμονες, μετά από περισσότερο από έναν αιώνα καύσης ορυκτών καυσίμων καθώς και άνιση και μη βιώσιμη χρήση ενέργειας και γης.

Ευτυχώς, έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο ώστε να μην έχουμε ακραίες περιπτώσεις όπως η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς τόνισε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς προειδοποιώντας πως η ανθρωπότητα πιθανότατα θα ξεπεράσει το κρίσιμο όριο της θερμοκρασίας που έχουν ορίσει οι επιστήμονες. Πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης στο Ντουμπάι μιλώντας στo CNBC, στο περιθώριο της Συνόδου λέγοντας ότι βλέπει «το ποτήρι μισογεμάτο» όσον αφορά την κλιματική κρίση.

Την χορήγηση επιδόματος αλληλεγγύης στα ευάλωτα νοικοκυριά ενόψει των Χριστουγέννων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση θα είναι ύψους 150 ευρώ και θα καταβληθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου.

“Δεύτερη ευκαιρία” για εξωδικαστική επίλυση φορολογικών διαφορών, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Αφορά φορολογούμενους που προσέφυγαν στα δικαστήρια και οι υποθέσεις τους δεν έχουν οριστεί να συζητηθούν ενώπιον του ΣτΕ ή των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων έως τις 29 Ιουνίου του 2024.

Tη σταθερή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον διάλογο με την Τουρκία στη βάση του διεθνούς δικαίου, με σκοπό τη μείωση της έντασης, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τη συνεργασία σε σειρά τομέων τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών κ Γεραπετρίτη προκειμένου να ενημερωθεί για το επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers.

Τέσσερις τροπολογίες κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, με πρώτο υπογράφοντα τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Την ενοχή του 27χρονου οδηγού που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα, πέρυσι τον Νοέμβριο, στην περιοχή της Καμάρας, πρότεινε στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας της έδρας. Συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Ελαφρείς τραυματισμοί προκλήθηκαν από τη συντριβή ελικοπτέρου νωρίτερα στον Περιφερειακό της Μαδρίτης.

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 22 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα