back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, το Βέλγιο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ζήτησαν σήμερα, με κοινή διακήρυξη στην Σύνοδο Κορυφή του ΟΗΕ για το Κλίμα, να τριπλασιαστεί η δυναμικότητα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στον πλανήτη έως το 2050, συγκριτικά με το 2020, για να μειωθεί η εξάρτηση από τον άνθρακα και το αέριο.

Η Κίνα και η Ρωσία, σημαντικοί κατασκευαστές πυρηνικών σταθμών στον κόσμο, δεν περιλαμβάνονται στις υπογράφουσες χώρες.

Το τρίτο νησί, που εντάσσεται στο πρόγραμμα μετασχηματισμού σε πράσινο, τον Πόρο, σε συνεργασία με την κρατική επιχείρηση πράσινων πηγών ενέργειας Masdar των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διάσκεψης για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι.

«Η Αθήνα θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κλιματική κρίση», δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας από το Ντουμπάι. Κοινή παραδοχή, κατά τις συναντήσεις που είχε με ομολόγους του, στο περιθώριο της Συνόδου, είναι ότι “η μάχη αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων πρέπει να δοθεί μαζί με τη μάχη για κλιματική δικαιοσύνη”.

Μεγάλη εθνική επιτυχία χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, η οποία επισημοποιεί την ανάδειξη της Ελλάδας στην επενδυτική κατηγορία, από την πλευρά της πιστοληπτικής αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, ο Fitch, αναβάθμισε το αξιόχρεο στη βαθμίδα BBB- με σταθερές προοπτικές.

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αργά το βράδυ η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, για τα κόκκινα δάνεια. Η ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, αφού προηγηθούν ονομαστικές ψηφοφορίες επί 4 άρθρων και μίας τροπολογίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κλιμακώνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας με τη Χαμάς. «Αυτή τη στιγμή χτυπάμε στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς σε όλη της Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του στρατού. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 650 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα μετά τη λήξη της ανακωχής.

Το Κατάρ δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες, μαζί με τους εταίρους του, για την επαναφορά της εκεχειρίας σημειώνοντας ότι «ο συνεχής βομβαρδισμός της Γάζας περιπλέκει τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες και επιδεινώνει την ανθρωπιστική καταστροφή».

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: στις 5 και μισή: Παναιτωλικός – Κηφισιά και στις 8: Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα