back to top
26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα και ως αύριο ο καιρός. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο, έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αύριο τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησο και ανατολική νησιωτική χώρα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις και τις “μεγάλες αλλαγές” που υλοποιεί η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Facebook.

Αναφερόμενος στην επιστολική ψήφο ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός είπε πως απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής, διευκολύνοντας την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, όχι μόνο από τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και από αυτούς που η φυσική παρουσία στις κάλπες δεν είναι εύκολη, όπως άτομα με αναπηρία, υπερήλικες, ασθενείς και άλλους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μείωση της ανεργίας κάτω από το 10%, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ακρίβειας με το πρόγραμμα “Μόνιμη Μείωση Τιμών” και στην μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη με την αυστηροποίηση του πλαισίου, όπως ο αυστηρός περιορισμός των αναβολών σε αποκλειστικά μία, ώστε να μην παρατείνονται επ’ άπειρον οι δίκες.

Συνεχείς οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση προκειμένου να προστατευτούν οι άμαχοι και εν μέσω αδιεξόδου για την ανανέωση της εκεχειρίας με τη Χαμάς. “Ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί έως ότου όλοι οι στόχοι του επιτευχθούν, δηλαδή καταστραφεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα” δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού οι δυνάμεις ασφαλείας των Φιλιππίνων, μετά την έκρηξη βόμβας που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας των Καθολικών σε γυμναστήριο του πανεπιστημίου Μιντανάο, στο νότιο τμήμα της χώρας. Οι αρχές περιέγραψαν την επίθεση ως ισλαμιστική τρομοκρατία.

Η γαλλική αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανέλαβε πλέον τις έρευνες μία ημέρα μετά την επίθεση κοντά στον πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι, στην οποία ένας Γερμανός σκοτώθηκε και δύο άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από νεαρό Γάλλο, γνωστό για ριζοσπαστικό ισλαμισμό και ψυχιατρικές διαταραχές.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: 4 και μισή: Βόλος – Ολυμπιακός. Πέντε και μισή: Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα. Επτά και μισή: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 21 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα