back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Δραματικές ώρες για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, ενώ πληθαίνουν οι διεθνείς εκκλήσεις για την προστασία των αμάχων. Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν μετακινηθεί στο νότο και πλέον καλούνται να κατευθυνθούν δυτικά προς τη θάλασσα και νότια προς την Αίγυπτο. Σε πολιορκία η πόλη Χαν Γιουνίς στο νότο. «Δεχόμαστε αδιάκοπους βομβαρδισμούς κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ», ανέφερε μέλος των Γιατρών του Κόσμου.

«Ο στρατός έχει εισέλθει σε μια νέα φάση» στον πόλεμο και «καταδιώκει τη Χαμάς όπου κι αν κρύβεται – σε βορρά και νότο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Είδαμε πιο στοχευμένα αιτήματα για εκκένωση» από ό,τι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη βόρεια Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ. «Αυτό είναι μια βελτίωση σε σχέση με ό,τι συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα», τόνισε προειδοποιώντας παράλληλα ότι η Ουάσινγκτον θα «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να επιτρέψει να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την εκεχειρία που κατέρρευσε την Παρασκευή.

Να «αποφύγει περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ήδη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και να προστατέψει τους αμάχους από περισσότερα δεινά», κάλεσε το Ισραήλ ο γγ του ΟΗΕ δια του εκπροσώπου του. «Για τους ανθρώπους που έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, δεν υπάρχει πουθενά ασφαλές μέρος να πάνε και έχουν πολύ λίγα για να επιβιώσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ.

Σημειώνεται ότι, από την έναρξη του πολέμου 15.899 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους. Το 70% των νεκρών είναι παιδιά και γυναίκες. Σε 42.000 ανέρχονται οι τραυματίες.

Η πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού κατήγγειλε από τη Γάζα τα δεινά του πληθυσμού και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε έκτακτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του, στις 10 Δεκεμβρίου, για να συζητήσει τις υγειονομικές συνθήκες στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν ο οποίος, ως μέλος της Ομάδας Επαφής για τη Γάζα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του ‘Αντονι Μπλίνκεν.

Προσηλωμένος να ενώσει τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο ικανό να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας απόψε στον Alpha. Όπως είπε το σχέδιο αυτό θα πετύχει, κάτι που θα επιβεβαιωθεί και στις κάλπες των ευρωεκλογών, για τις οποίες έθεσε ως στόχο την απόλυτη ανατροπή με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ομάδα των 11 που αποχώρησαν από το κόμμα σχολίασε «ο γέγονε, γέγονε. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τι έχει συμβεί και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, εγώ την συνείδηση μου την έχω καθαρή, προσπάθησα να είμαι ενωτικός, τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η ιστορία».

«Είμαστε δύναμη πολιτικής αλλαγής, όχι με όρους απολίτικης κυβέρνησης, αλλά με ριζοσπαστικό ρεαλισμό που θα αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων», τόνισε απόψε ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της νέας ΚΟ «Νέα Αριστερά» που συγκροτήθηκε από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χαρίτσης ο οποίος άσκησε κριτική στη σημερινή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έχει κάνει την επιλογή του «σκανδαλολογικού λαϊκισμού», έστρεψε τα βέλη του και στη ΝΔ λέγοντας πως «καταδικάζει τη χώρα σε ένα μοντέλο στρεβλό και άδικο».

Στις τοποθετήσεις τους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμαναν ότι η «νέα αρχή» που επιχειρούν δεν σημαίνει «από το μηδέν, απαριθμώντας ως σημαντικούς σταθμούς μεταξύ άλλων την έξοδο από τα μνημόνια, τη Συμφωνία των Πρεσπών, τις αλλαγές στην κοινωνική και εργασιακή πολιτική.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Την απόσυρση των ρυθμίσεων για την τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ενώ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί με έναν κεφαλικό φόρο να κλείσει τις μικρές επιχειρήσεις.

Προσφυγή στο ΣτΕ, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρης Βερβεσός χαρακτηρίζοντας κοροϊδία, την πρόβλεψη ότι θα διενεργείται έλεγχος στην περίπτωση που ο επαγγελματίας αμφισβητήσει το τεκμαιρόμενο εισόδημα.

Του νομοσχεδίου υπεραμύνθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο ετών για το λαθρεμπόριο με την προσθήκη για τη δέουσα επιμέλεια, ώστε να αναλάβει η αγορά τις δικές της ευθύνες εποπτείας και ελέγχου.

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου ζητεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι «στραγγαλίζει τις ατομικές και μικρές επιχειρήσεις και παράλληλα πλήττει τους μισθωτούς εργαζόμενους».

Χωρίς ταξί έως την Παρασκευή η χώρα. Στην Αθήνα οι αυτοκινητιστές απεργούν αύριο και μεθαύριο, καθώς και την ημέρα που θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Αύριο στη μια το μεσημέρι στην πλ. Συντάγματος η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων, επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

Την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να εντάξει στην Πολιτική Προστασία την ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο εξέφρασαν εκπρόσωποι των δύο επιστημονικών φορέων κατά την ακρόαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο. Ο διευθυντής και πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Μανώλης Πλειώνης, ζήτησε την απόσυρση των επίμαχων άρθρων υποστηρίζοντας πως δεν τεκμηριώνεται η ανάγκη υπαγωγής του ερευνητικού κέντρου. Επίσης, εκτίμησε πως θα προκληθεί «θεσμική και διοικητική αναταραχή» αν προχωρήσει το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας.

Οι σύλλογοι Ερευνητών και Προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχουν κηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στη Βουλή.

Ξεκίνησαν σήμερα οι συμπληρωματικές απολογίες των 105 κατηγορουμένων για τα επεισόδια τον περασμένο Αύγουστο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη. Σήμερα ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση βρέθηκαν οι πρώτοι 45, στην πλειοψηφία τους Κροάτες. Αύριο απολογούνται άλλοι 40 και την Τετάρτη οι υπόλοιποι 20.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας διακομίστηκε σε σοβαρή ο ένας εκ των 2 τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ναυπλίου έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι, μετά τα αιματηρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν το απόγευμα σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Κίο Αργολίδας. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και έξω από το νοσοκομείο, όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη των δύο αντίπαλων οικογενειών. Αναστάτωση προκλήθηκε όταν πέρασε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν Ρομά και πυροβόλησε ένας εξ αυτών δύο φορές στον αέρα, σπέρνοντας τον πανικό στο Νοσοκομείο. Η Ασφάλεια Ναυπλίου διενεργεί έρευνα για την υπόθεση ενώ υπάρχουν φόβοι για συνέχιση των επεισοδίων μεταξύ των δυο οικογενειών.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε αναμετρήσεις με τις οποίες ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική της Σουπερλίγκας η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 1-0 του Άρη στην ΟΠΑΠ Αρένα και ο ΠΑΟΚ με σκορ 3-0 της Λαμίας στην Τούμπα.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών, προβλέπονται αύριο στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Ανεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 στα ανατολικά πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα