back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισου από λ Αθηνών μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια και στην κάθοδο από Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι ΚΤΕΛ.

Κίνηση επίσης και στα 2 ρεύματα της Κηφισίας από Φιλοθέη μέχρι Ψυχικό. Καθυστερήσεις και σε Μεσογείων, Κατεχάκη και στην λεωφ. Αθηνών ανά διαστήματα από Περιστέρι μέχρι Χαϊδάρι.

Κλιμακώνονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Σφοδροί βομβαρδισμοί και σκληρές μάχες κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Χαν Γιούνις, που αποτελεί πλέον το νέο επίκεντρο των εχθροπραξιών.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο και για επιδρομές στην κατεύθυνση της Ράφας, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα. Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA από την πλευρά του έκανε λόγο για «πολλούς» νεκρούς στην πόλη της Γάζας, βορειότερα.

Διεθνείς οργανισμοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους άμαχους στη Γάζα. «Οδεύει να γίνει πραγματικότητα σενάριο ακόμα περισσότερο βγαλμένο από την κόλαση, στο οποίο οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν» στις ανάγκες, προειδοποίησε χθες η αρμόδια συντονίστρια του ΟΗΕ.

Κλιμάκωση του πολέμου και προς τα σύνορα με τον Λίβανο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε ξανά θέσεις του σιιτικού ένοπλου κινήματος Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου, ανταποδίδοντας εκτοξεύσεις ρουκετών.

Στην Γκάνα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας από αύριο στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη, την Πέμπτη, του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν την επικείμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα, υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Χωρίς ταξί από σήμερα το λεκανοπέδιο λόγω απεργίας του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

Σε συγκέντρωση καλεί τα μέλη της η ΓΣΕΒΕΕ στη μία μετά το μεσημέρι στο Σύνταγμα έξω από την Βουλή και ταυτόχρονα σε διαδικτυακό ψήφισμα κατά του φορολογικού νομοσχέδιου.

Την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να εντάξει στην Πολιτική Προστασία την ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο εξέφρασαν εκπρόσωποι των δύο επιστημονικών φορέων κατά την ακρόαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο.

Οι σύλλογοι Ερευνητών και Προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχουν κηρύξει σήμερα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στη Βουλή.

Στο Πέραμα θα μεταβεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα επισκεφτεί το ΕΠΑΛ/ΙΕΚ στο Πέραμα, όπου θα παρουσιαστεί από το υπουργείο Παιδείας η Στρατηγική για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

«Είμαστε δύναμη πολιτικής αλλαγής, όχι με όρους απολίτικης κυβέρνησης, αλλά με ριζοσπαστικό ρεαλισμό που θα αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της νέας ΚΟ «Νέα Αριστερά» που συγκροτήθηκε από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσηλωμένος να ενώσει τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο ικανό να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στον Alpha. Όπως είπε το σχέδιο αυτό θα πετύχει, κάτι που θα επιβεβαιωθεί και στις κάλπες των ευρωεκλογών, για τις οποίες έθεσε ως στόχο την απόλυτη ανατροπή με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Youth Pass σε νέους 18 και 19 ετών. Η οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ αφορά περίπου 200.000 νέους

Συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι συμπληρωματικές απολογίες των 105 κατηγορουμένων για τα επεισόδια τον περασμένο Αύγουστο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη. Χθες ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση βρέθηκαν οι πρώτοι 45, στην πλειοψηφία τους Κροάτες.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση ο ένας εκ των 2 τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ναυπλίου έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι, μετά τα αιματηρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν το απόγευμα σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ σε περιοχή της Σκύδρας, στην Πέλλα. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών, σήμερα στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα