back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ. Πατούλης: Κομβική η συμβολή του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

Διαβάστε επίσης

Για τη συμβολή του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στον τομέα της αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και κρίσεων το οποίο εγκαινιάστηκε χθες από τον Γιώργο Πατούλη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ευάγγελο Τουρνά στο κτίριο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στο Μαρούσι, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο κ. Πατούλης, έκανε λόγο για ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο στο οπλοστάσιο της Περιφέρειας το οποίο, όπως είπε, ενώνει τους επιστήμονες με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, εστιάζοντας στην εκπαίδευση.

«Στόχος μας από την πρώτη μέρα της δικής μας διοίκησης ήταν να φτιάξουμε ένα Κέντρο Πρόληψης όπου θα ενσωματώνεται όλη η γνώση των δομών Πολιτικής Προστασίας, ένα Κέντρο το οποίο θα μπορεί να εκπαιδεύει τους πολίτες , τους εθελοντές ώστε να είναι χρήσιμοι και ταυτόχρονα να μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποια σημεία της Αττικής υπάρχει μεγαλύτερη επικινδυνότητα σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, βροχής ή σεισμού», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ.Πατούλη, με συνεχείς δράσεις μεταξύ των οποίων και η μεγάλη συνέργεια των Ανώτατων Επιστημονικών Ιδρυμάτων της Αττικής με την Περιφέρεια για την κατάρτιση του master plan «Εκτίμηση κινδύνων σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής, θα διασφαλιστεί η μείωση της διακινδύνευσης των πολιτών.

«Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα σε επίπεδο Περιφερειακής Αρχής. Συνεργαζόμαστε από το 2021 με το ΕΚΠΑ και τον καθηγητή κ. Λέκκα αλλά και με το Αστεροσκοπείο και τον καθηγητή κ. Κοντοέ προκειμένου να δημιουργήσουμε το master plan της αντιμετώπισης ανά περιοχή των προβλημάτων που μπορεί να προκύπτουν σε μεγάλα, ακραία καιρικά φαινόμενα», εξήγησε και πρόσθεσε: «Είναι υποχρέωση όλων μας, να χρησιμοποιούμε την επιστημονική γνώση και την τεχνολογία για την έγκυρη και έγκαιρη συντονιστική προσπάθεια όλων των φορέων ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το ακραίο φαινόμενο υπέρ των πολιτών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα