back to top
26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου για αμοιβαία αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων

Διαβάστε επίσης

Η δυνατότητα αμοιβαίας αναγνώρισης πτυχίων επαγγελματικής εκπαίδευσης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας,βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε χθες ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης,με τον Τούρκο ομόλογό του.

Όπως είπε στη Βουλή ο κ.Πιερρακάκης, «στο πλαίσιο των καλών πρακτικών και της θετικής ατζέντας,ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα μπορούσε ο ένας να αναγνωρίζει τα πτυχία επαγγελματικής εκπαίδευσης, δηλαδή των ΙΕΚ,του άλλου».
Μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή την συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου,που προβλέπει την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών μεταξύ ανωτάτων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων εγκεκριμένων ιδρυμάτων, ο κ.Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στο θέμα των μη κρατικών Πανεπιστημίων. Αφού επισήμανε ότι «τα πράγματα έχουν ωριμάσει και πρέπει να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο», κάλεσε όλα τα κόμματα,με ανοιχτό πνεύμα, να σφυρηλατήσουν συναινέσεις,επικαλέστηκε το παράδειγμα της Κύπρου, «όπου το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ, δυο εκ διαμέτρου αντίθετα κόμματα,συμφώνησαν για τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα