back to top
26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την οπαδική βία στον απόηχο των επεισοδίων στου Ρέντη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Επίσημες ανακοινώσεις τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση με διάχυτη αιμορραγία στον μηρό, νοσηλευόμενος στην εντατική σε καταστολή και διασωληνωμένος.

Στο μεταξύ στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει αποσταλεί ένα πλαστικό κομμάτι της φωτοβολίδας που βρέθηκε στις έρευνες έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη. Πρόκειται για το πλαστικό μέρος της φωτοβολίδας που μένει πάνω στο χέρι όταν αυτή ενεργοποιείται. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν πρόκειται για κομμάτι από τη φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό, αφού στον τόπο των επεισοδίων βρέθηκαν συνολικά τρεις.

Οι 424 οπαδοί που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο στου Ρέντη, αφέθησαν ελεύθεροι όμως οι έρευνες των Αρχών για να βρεθεί το άτομο που έκανε τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο φαίνεται να έχουν μπει 25 άτομα που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν». Ένας εκ των προσαχθέντων κρατείται ακόμα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του υπόθεση για διακίνηση μεταναστών.

Με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ξεκινούν σε λίγη ώρα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στο Μεσανατολικό, το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, μετά το βέτο των ΗΠΑ στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έπειτα από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του, που ζήτησε έντονα να «κηρυχθεί άμεσα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός». Η Χαμάς «καταδίκασε σθεναρά» το αμερικανικό βέτο, χαρακτηρίζοντας «ανήθικη και απάνθρωπη» τη θέση της Ουάσιγκτον ενώ το Ιράν προειδοποίησε για «την πιθανότητα» να υπάρξει «μια ανεξέλεγκτη έκρηξη» στη Μέση Ανατολή, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα