back to top
35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

35 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για την άγρια κακοποίηση μέχρι θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα.

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, με τις Αρχές να εστιάζουν σε υλικό από κάμερες.

Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα – μεταξύ τους και αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας – με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία – ασκήθηκε σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη και ομολόγησε τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31ος ετών αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στο Ρέντη. Ο 18χρονος φέρεται να μίλησε για τις λεπτομέρειες της επίθεσης την οποία χαρακτήρισε εσκεμμένη και προμελετημένη από άγνωστους – μέχρι στιγμής – ηθικούς καθοδηγητές. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δημόσια Τηλεόραση, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε άτομα ως «καθοδηγητές», ένας εκ των οποίων ένας 25χρονος, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Την ίδια ώρα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η δέσμη μέτρων για την καταστολή της οπαδικής βίας, τα οποία αποφασίστηκαν κατά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

Το στίγμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον καθιερωμένο κυριακάτικο απολογισμό του στα Social media. Δεσμεύτηκε ότι “όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της οπαδικής βίας, θα συνεχίσει τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται”, έγραψε χαρακτηριστικά στη ανάρτησή του στο facebook και συμπλήρωσε: “Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας”.

Ανάσα ρευστότητας περιμένει η αγορά: Το καλάθι των Χριστουγέννων θα είναι στα σούπερ μάρκετ από την ερχόμενη Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, ενώ τις επόμενες ημέρες πρεμιέρα κάνει και το «Καλάθι του Αϊ Βασίλη», με παιχνίδια σε προσιτές τιμές. ‘Εως τις 21 Δεκεμβρίου η καταβολή δώρων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών το γιορτινό τραπέζι εκτιμάται ότι φέτος θα είναι περίπου 20% ακριβότερο.

Στις εξελίξεις στο μεσανατολικό:

Μαίνονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, με τις ισραηλινές δυνάμεις να έχουν εντείνει τις χερσαίες και αεροπορικές επιθέσεις με τους επιτελείς να εκτιμούν ότι θα χρειαστούν ακόμη δύο μήνες σφοδρού πολέμου έως ότου εξοντωθεί η Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε εκ νέου σήμερα τις διεθνείς εκκλήσεις για τον τερματισμό του πολέμου, ως ασύμβατες με τον κεντρικό αντικειμενικό σκοπό του πολέμου: την εξάλειψη της Χαμάς.

‘’Απολύτως απαραίτητη’’ χαρακτήρισε την προστασία των αμάχων στη Γάζα, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και πρόσθεσε ότι μετά τον πόλεμο θα πρέπει να εδραιωθεί μια μακρά περίοδος ειρήνης, οδηγώντας σε ένα παλαιστινικό κράτος.

Στο μεταξύ, στους 18.000 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας. Mε λιμό και επιδημίες κινδυνεύουν οι προσφυγικοί καταυλισμοί στη Ράφα, με τον Διευθυντή της παλαιστινιακής Υπηρεσίας του ΟΗΕ, να καταλογίζει στο Τελ Αβίβ προσπάθεια εκδίωξης των κατοίκων προς την Αίγυπτο, κατηγορίες που απορρίπτει ωστόσο το Ισραήλ..

\Σε άλλες ειδήσεις:

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 50χρονη – μητέρα δύο παιδιών – στη Θεσσαλονίκη, όταν τρία σκυλιά από παρακείμενο σπίτι, στην περιοχή της Νεοχωρούδας, πήδηξαν τη μάντρα και βρέθηκαν στην διπλανή αυλή, εκεί όπου επιτέθηκαν στην άτυχη γυναίκα η οποία υπέκυψε στα τραύματα της ακαριαία. Ο ιδιοκτήτης των σκύλων συνελήφθη. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Χρυσή στα 50 μέτρα πεταλούδα αναδείχτηκε η Άννα Ντουτουνάκη στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης στο Οτοπένι. Στις ‘’αποσκευές’’ της και το χάλκινο στα 100 μέτρα πεταλούδα σε 25αρα πισίνα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο στην Αττική με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με βελτίωση από το μεσημέρι. Από το μεσημέρι αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 12,3 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα