back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους αστυνομικούς για την παρουσία τους στα γήπεδα για αγώνες επαγγελματικής κατηγορίας Super League 1 και διεθνών διασυλλογικών αθλητικών συναντήσεων ποδοσφαίρου ανδρών προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει και για τις αθλητικές συναντήσεις κατηγοριών και Κυπέλλου Ελλάδας και σε άλλα αθλήματα όπως στο μπάσκετ και το βόλεϊ, με την προϋπόθεση ότι ο βαθμός επικινδυνότητάς τους απαιτεί την ανάπτυξη έντονων αστυνομικών μέτρων. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ετήσια δαπάνη δεν πρόκειται να ξεπερνά το ποσό των 2,5 εκ. ευρώ. Επιπλέον προβλέπεται αύξηση των επιδομάτων, παροχών και αποζημιώσεων των δικαστικών λειτουργών και του προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

«Ως τώρα δεν υπήρχε ποτέ αποζημίωση για τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας στα γήπεδα. Πλέον, μετά από συζήτηση με την Ελληνική Αστυνομία, περνάει αυτή η διάταξη, την οποία είχαμε συζητήσει μάλιστα πριν από μήνες, και τυχαίνει να έρχεται τώρα για ψήφιση, μαζί με τα γεγονότα», είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς.

Αναφερόμενος στα επεισόδια στου Ρέντη, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Κωνσταντίνος Μεταξάς, τόνισε ότι «καμία κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να κόψει το νήμα που συνδέει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον αθλητισμό, με τους οπαδικούς στρατούς, ακόμη και με τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό που κατά τα άλλα θα έπρεπε να προστατεύει τους αθλητικούς χώρους».

Τη λήψη πιο αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιστη της οπαδικής βίας ζήτησε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Στέλιος Φωτόπουλος τονίζοντας ότι «δεν μπορεί κάθε λίγους μήνες να μετράμε νεκρούς στα γήπεδα».

Την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς θα ζητήσουν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, και ο αν. υπ. Αθλητισμού, οι οποίοι θα επισκεφθούν αύριο την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση νέας δέσμης μέτρων από την κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας.

«Θα ζητήσουμε να εξεταστεί η υπόθεση αυτή σαν δράση εγκληματικών συμμοριών, με διασύνδεση, όχι μόνο με φαινόμενα οπαδικής βίας αλλά με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών που καλύπτουν ευρύτερα θέματα όπως εμπορία ναρκωτικών, προστασίες, διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις, συμμετοχή σε περίεργες συμμορίες και μαφίες», δήλωσε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι «υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμη παραπέρα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία των αστυνομικών στα γήπεδα, ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι σε ένα αθλητικό γεγονός που υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Αναφερόμενος στις μαζικές προσαγωγές μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «εξαιτίας της επιλογής της αστυνομίας να κάνει αυτή τη μαζική προσαγωγή, υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμα παραπέρα. Ενδεχομένως», πρόσθεσε, «μέχρι και υποκινητές που μπορεί να μην φανταζόμαστε αυτήν την ώρα. Όλα θα αξιοποιηθούν».

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Ραγδαίες εξελίξεις και στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Super League. Το θέμα θα τεθεί υπό συζήτηση στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του δσ στις 3μμ.

Αύριο αναμένεται να ψηφίσουν οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας για τη συνέχιση ή μη της αποχής από τα καθήκοντά τους σε αγώνες του πρωταθλήματος. Οι ίδιοι πάντως εμφανίζονται ανικανοποίητοι από τις δεσμεύσεις της ΕΠΟ.

Στη Μέση Ανατολή

Υπό πλήρη ισραηλινό αποκλεισμό η Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από ξηράς και αέρος. Ξεπερνούν τις 18.200 οι νεκροί και τις 49.600 οι τραυματίες στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.

Οι περισσότεροι από τα 2,3 εκ. κατοίκων που εκτοπίστηκαν βρίσκονται παγιδευμένοι και αναφέρουν πως είναι αδύνατο να βρουν καταφύγιο ή τρόφιμα.

Η Αίγυπτος έχει προειδοποιήσει πως δεν θα επιτρέψει στους κατοίκους της Γάζας να εισέλθουν στο έδαφός της.

Το Ισραήλ δεν σκοπεύει να διατηρήσει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Λωρίδα της Γάζας, είπε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ. Ερωτηθείς για την πιθανότητα νέας συμφωνίας εκεχειρίας για την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων, εκτίμησε ότι εάν ενταθεί η στρατιωτική πίεση, θα υπάρξουν προσφορές για περαιτέρω συμφωνίες. Επανέλαβε πάντως ότι «ο πόλεμος θα τελειώσει όταν επιτευχθούν οι στόχοι» που έχει θέσει το Ισραήλ.

Στην αυριανή γενική συνέλευση του ΟΗΕ στρέφονται όλα τα βλέμματα, καθώς είναι πιθανό να υιοθετήσει ψήφισμα για άμεση ανθρωπιστική παύση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Απογοήτευση στην 28η Σύνοδο του ΟΗΕ για Κλίμα που διεξάγεται στο Ντουμπάι. Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζουν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των 194 χωρών, που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού, μετά τις σφοδρές διαφωνίες για το σχέδιο ψηφίσματος που πρότειναν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το προσχέδιο αφήνει ελευθερία δράσης στις χώρες ώστε να επιλέξουν μόνες τους τον τρόπο με τον οποίο θα μειώσουν τη ρύπανση από τα ορυκτά καύσιμα, χωρίς να τίθεται ένας κοινός στόχος «εξόδου» από τη χρήση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.

Η ΕΕ χαρακτήρισε το προσχέδιο ανεπαρκές, οι ΗΠΑ ζήτησαν να ενισχυθεί ουσιαστικά, ενώ τα μικρά νησιά που απειλούνται από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών απαίτησαν να απορριφθεί.

Τη χρήση των εσόδων από ρωσικά δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία με στόχο τη συγκέντρωση έως και 15 δισεκατομμυρίων ευρώ προς όφελος της Ουκρανίας, αναμένεται να προτείνει αύριο η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Είναι σημαντικό να δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρωσικά δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία και έσοδα από αυτά για να στηρίξουμε την Ουκρανία», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στην εφημερίδα.

ΚΑΙΡΟΣ: Σχεδόν αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. – 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα