back to top
31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Στις 12.30 ανακοινώνονται τα μέτρα για την καταστολή της οπαδικής βίας

Διαβάστε επίσης

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η δέσμη μέτρων για την καταστολή της οπαδικής βίας, τα οποία αποφασίστηκαν το Σάββατο κατά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη σκιά του σοβαρότατου τραυματισμού του αστυνομικού στο γήπεδο του Ρέντη ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Η ανακοίνωση των μέτρων θα γίνει από τον Παύλο Μαρινάκη στις 12:30 κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου .

Η έκτακτη διυπουργική σύσκεψη του Σαββάτου, διεξήχθη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Ακη Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Πληροφορίες από το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης από τις πρώτες ώρες μετά το νέο επεισόδιο έδειχνε πιο αποφασισμένος να πάρει «σκληρές αποφάσεις» ώστε τα φαινόμενα βίας να παταχθούν. Στο πλαίσιο της σύσκεψης , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξετάσθηκαν τρία σενάρια μέτρων.

Να αρθεί η απόφαση για την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών και ανάληψη της ασφάλειας των αθλητικών διοργανώσεων από τις ίδιες τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ.

2. Να διακοπούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα

3. Να διαξάγονται χωρίς φιλάθλους οι αγώνες

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρίτο σενάριο, δηλαδή το «λουκέτο» στις εξέδρες των γηπέδων, πιθανώς μακράς διαρκείας, προκρίνεται ως το πιθανότερο.

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της επίθεσης με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού ενώ εντείνονται οι έρευνες για τον ή τους «καθοδηγητές» της επίθεσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα