back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Βελόπουλου στη Βουλή για την τροπολογία

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, σημειώθηκε στην Βουλή, με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την χορήγηση νέου τύπου άδειες διαμονής για εργασία σε μετανάστες.

Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μίλησε για άλλα καρτ κομματική πειθαρχία που επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης φοβούμενος μήπως ο κ. Σαμαράς επηρεάσει κι άλλους, καλώντας μάλιστα, τους «γαλάζιους» βουλευτές που έχουν εθνική αξιοπρέπεια και είναι πολλοί -όπως είπε- να μην υποκύψουν.

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε τι σχέση έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ. «ΠΑΣΟΚ ήταν, φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης κατατάσσοντας τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης στους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές.

Για την τροπολογία είπε ότι ο ίδιος την θεωρεί απόλυτα σωστή και η κριτική που γίνεται, οφείλεται σε λαϊκιστές εξαιρουμένου του Αντώνη Σαμαρά. «Η τροπολογία αφορά την αγορά εργασίας και όχι το άνοιγμα των συνόρων ούτε δίνει σήμα για να έρθουν περισσότεροι στην Ελλάδα».

Στο ερώτημα αν ο ίδιος είναι Σαμαρικός, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η άποψη του πρώην πρωθυπουργού στην τροπολογία δεν μειώνει καθόλου ούτε τον σεβασμό του ούτε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπό του, άλλωστε και σε μία οικογένεια μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες.

«Σας αποδίδω το βραβείο του δημοκόπου», απάντησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «ακρονεοφιλελεύθερο δημαγωγό».

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα