back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Χ. Δούκας: Να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες της Αθήνας ο Κ. Μπακογιάννης

Διαβάστε επίσης

Εκδικητική για τους πολίτες της Αθήνας χαρακτήρισε την τροπολογία για την εταιρεία Ανάπλαση ΑΕ ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας νωρίτερα το πρωί στην ΕΡΤ.

“Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποίησε ο κ. Μπακογιάννης αλλάζει χέρια” σημείωσε και αναφερόμενος στην αλλαγή σκοπού της εταιρείας είπε: “είναι μια δικαιολογία για να πάρουν την ανάπλαση από εμένα διότι η κυβέρνηση έχασε από δήμαρχο της Αθήνας τον εκλεκτό της. Χαρακτήρισα σκανδαλώδη την τροπολογία διότι κατατέθηκε μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποίησε ο κ. Μπακογιάννης για να κάνει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις αλλάζει χέρια”.

Στο πλαίσιο αυτό, o κ. Δούκας έθεσε το ερώτημα πώς μια εταιρεία με έδρα την Αθήνα και εργαζόμενους που ζουν στην Αθήνα θα κάνει μια ανάπλαση σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη ή η Κέρκυρα και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν η Περιφέρεια και ο δήμος. ” Αυτά είναι αστεία πράγματα” σχολίασε ο κ. Δούκας ενώ αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου τόνισε: “Συγγνώμη πρέπει να ζητήσει ο κ. Μπακογιάννης από τους πολίτες της Αθήνας διότι τον τίμησαν και είναι δήμαρχος της Αθήνας και πρόεδρος της εταιρείας Ανάπλαση ΑΕ. Με τέτοιες δράσεις η αυτοιδιοίκηση γίνεται λάφυρο της κυβέρνησης”. Όπως εξήγησε ο Χάρης Δούκας με την τροπολογία της κυβέρνησης στο εξής “Θα γίνονται αναπλάσεις στην Αθήνα χωρίς την Αθήνα. Η εταιρεία Ανάπλαση έχει αναλάβει έργα που σχετίζονται με σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές και πλατείες. Για όλα αυτά τα έργα θα αποφασίζει κάποιος υπουργός κι εμείς όχι απλώς δεν θα μπορούμε να παρέμβουμε , δεν θα έχουμε καν εικόνα. Μόνο θα ανακοινώνονται. Αυτό ψηφίζεται σήμερα”.

“Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Μπακογιάννη. Όμως στενοχωριέμαι πολύ διότι θα περίμενα μια στήριξη σε αυτή την ιστορία. Δεν μπορεί να μάχομαι να κρατήσω έναν οργανισμό του δήμου στον οποίο είναι πρόεδρος και να μην εχει πει μία κουβέντα. Έπρεπε να στηρίξει την προσπάθεια που κάνω” τόνισε μεταξύ άλλων ο Χάρης Δούκας.

Επιπλέον, απαντώντας στην πρόσκληση Μπακογιάννη για οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην εταιρεία Ανάπλαση ΑΕ ο κ. Δούκας κάλεσε τον απερχόμενο δήμαρχο να τον ζητήσει ο ίδιος. ” Ο πρόεδρος της εταιρείας είναι, ας διατάξει να γίνει έλεγχος. Είναι μια εταιρεία ΑΕ. Εάν την αναλάμβανα δεν θα έκανα έλεγχο να δω που βρίσκεται και ποιες είναι οι δυνατότητες για το μέλλον;” Όσον αφορά στα έργα στην Πανεπιστημίου για μια ακόμη φορά τόνισε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιο ακριβώς είναι το κόστος, επισημαίνοντας ότι ακόμη τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί. “Σκάβουν τέσσερα χρόνια, στο τέλος θα βρουν πετρέλαιο” είπε χαρακτηριστικά.

Ο γρίφος της Βασιλίσσης Όλγας

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε εκ νέου την ανάγκη να ανοίξει και πάλι για τα αυτοκίνητα η Βασιλίσσης Όλγας προκειμένου- όπως είπε- να ανασάνει το κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, λίγες μόλις ημέρες πριν ορκωμοσία του, ο ίδιος δεν έχει σαφή εικόνα για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και το κόστος τους. Σχολιάζοντας δε τις δηλώσεις Μενδώνη περί σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων ο Χάρης Δούκας έθεσε μια σειρά ερωτημάτων που έως σήμερα δεν έχουν απαντηθεί. ” Πώς σκάβουν και κάνουν τόσες δουλειές αν υπάρχουν τόσο σημαντικά ευρύματα; Είναι εκεί η αρχαιολογία; Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που αξιολογείται πως προχωράνε και γίνονται ανασκαφές σε επιμέρους σημεία; Εγώ νομίζω ότι είναι εκεί ένας εργολάβος, ο οποίος προχωρά την εργολαβία της πεζοδρόμισης. Εάν κάνω λάθος ας μας απαντήσουν δημόσια. Κι αυτό είναι ένα ερώτημα όταν 1η του μηνός θα είχα τον έλεγχο, θα μπορούσα να δω τι γίνεται με όλα αυτά. Τώρα δε θα μπορώ. Δεν θα είμαι στο διοικητικό συμβούλιο της Ανάπλασης ΑΕ, ούτε θα είναι άλλος εκπρόσωπος του δήμου”.

Τρικλοποδιές κι εμπόδια στη νέα Δημοτική Αρχή

“Δεν ξέρω ποια είναι τα εργαλεία μου” παραδέχτηκε ο Χάρης Δούκας και ανέφερε τρεις σημαντικές αλλαγές, με αρνητικές συνέπειες για τον δήμο Αθηναίων, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. ” Υπήρχε ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο ΟΠΑΝΔΑ, με περισσότερα από 800 άτομα, ο οποίος καταργείται και από την 1η Ιανουαρίου πρέπει να τον ενσωματώσω στον δήμο.
Υπήρχε ένα μεγάλο εργαλείο με το οποίο θα έκανα αναπλάσεις και πλέον δεν είμαι στο διοικητικό συμβούλιο.
Υπήρεχε ένα συγκεκριμένο κοστολόγιο, ανακοινώθηκε και μείωση από τον κ. Μπακογιάννη, και λίγες μέρες μετά η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξση του κόστους ταφής που σημαίνει ότι εκτινάσσονται τα κόστη για τη Δημοτική Αρχή” υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

“Μπορούμε σε περίοδο μετάβασης να παίξουμε με καθαρούς όρους; Όλα αυτά ότι έκλεισαν Νομικά Πρόσωπα, αυξήθηκαν τα τέλη ταφής, ότι υπάρχουν μια σειρά από τροπολογίες και νομολογίες τώρα ενώ υπάρχουν 150 νέοι δήμαρχοι στη χώρα, είναι απαράδεκτο. Θα έπρεπε να υπάρξει κάποια παρέμβαση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα