back to top
25.5 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

25.5 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη και Εθνική πόλο οι κορυφαίοι της χρονιάς για τον ΠΣΑΤ

Διαβάστε επίσης

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η απονομή των ετήσιων βραβείων του ΠΣΑΤ στην οποία τιμήθηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς για το 2023.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό ο Νίκος Γκάλης και ο Αντώνης Αντωνιάδης. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών που ξεχώρισαν το 2023.

Κορυφαίος αθλητής για το 2023 ψηφίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος μέσα στο 2023 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση λόγω της προετοιμασίας του και το βραβείο παρέλαβε ο Γιώργος Πομάσκι.

Οι άλλοι δύο που έφτασαν στην τελική τριάδα ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το χάλκινο στο ευρωπαϊκό και ο Στέφανος Ντούσκος ο οποίος ήταν δεύτερος στο σκιφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στις γυναίκες κορυφαία αθλήτρια αναδείχτηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 35χλμ βάδην. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση γιατί κάνει προετοιμασία αυτή την περίοδο στην Αυστραλία.

Οι άλλες δύο που έφτασαν στην τελική τριάδα ήταν η Άννα Κορακάκη (χρυσό 10μ. Αεροβόλου Πιστολιού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ασημένιο 25μ. Πιστολιού Στάνταρντ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής) και η Άννα Ντουντουνάκη (πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδας σε 25αρα πισίνα).

Τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας για το 2023 πήρε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι άλλες δύο φιναλίστ ήταν η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ.

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Θοδωρής Βλάχος, ενώ στην τελική τριάδα βρέθηκαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιώργος Πομάσκι.

Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία αναδείχθηκε ο Θεοδώρα Πασχαλίδου (Τζούντο τυφλών), στην κατηγορία των ανδρών νικητής ήταν ο Νάσος Γκαβέλας (στίβος), ενώ ο τίτλος της κορυφαίας ομάδας πήγε στην Εθνική ομάδα κωφών μπάσκετ γυναικών.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα