back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε εορταστικούς ρυθμούς και με αυξημένη κίνηση το σαββατοκύριακο η αγορά. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι σήμερα ανοιχτά ως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8 τα πολυκαταστήματα. Ανοικτά και αύριο, παραμονή Χριστουγέννων, θα είναι τα καταστήματα.   

Εγχώριοι καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα και μπάντες στη μουσική σκηνή της Πλατείας Συντάγματος βάζουν κοινό και περαστικούς του κέντρου της πόλης στον ρυθμό των Χριστουγέννων. Οι Gumbo Ya Ya από τις 12 σήμερα, φέρνουν αυθεντική τζαζ στο Σύνταγμα ενώ ακολουθεί στις 18:00, η Νεφέλη Φασούλη με τη μπάντα της. 

 Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή για την Τσεχία, μετά το μακελειό που προκάλεσε στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ο 24χρονος Νταβίντ Κόζακ, ο οποίος σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 25. Από τις έρευνες των αρχών αποκαλύπτεται ότι πριν το μακελειό στο πανεπιστήμιο, είχε σκοτώσει τον πατέρα του, ενώ οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή του και σε δύο ακόμα δολοφονίες: ενός 32χρονου πατέρα και της τριών μηνών κόρης του, καθώς το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του Κόζακ ταιριάζει με τις σφαίρες που βρέθηκαν στις δύο σορούς. 

 “Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής” φέρεται να είπε στις Αρχές ο 16χρονος, ο οποίος χθες βράδυ μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 71 ετών πατέρα του, μετά από διαπληκτισμό, στο σπίτι τους στα Καλύβια. Σύμφωνα με πληροφορίες , φέρεται να υποστήριξε ότι τόσο αυτός, όσο και η μητέρα του και ο 19χρονος αδερφός του, οι οποίοι ζούσαν σε άλλο σπίτι, ήταν χρόνια θύματα κακοποίησης από τον πατέρα του.  

Παράνομο παρασκευαστήριο αλκοολούχων ποτών εντοπίστηκε στο Γκάζι, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Το παράνομο παρασκευαστήριο λειτουργούσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα τα οποία αναζητούνται. 

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και οι χερσαίες μάχες συνεχίζονται σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο παλαιστινιακός πληθυσμός ελπίζει να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια μετά την υιοθέτηση σχετικής απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Έπειτα από πέντε ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων για να αποφευχθεί το βέτο των ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε εντέλει απόφαση που καλεί να υπάρξει «άμεση» διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας «σε μεγάλη κλίμακα» στον πολιορκημένο θύλακα.  

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, με ένα μεγάλο πανό και κεντρικό σύνθημα να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη, πραγματοποιείται από την Πολιτική Πρωτοβουλία Οργανώσεων για την Παλαιστίνη. 

 Η Τεχεράνη απειλεί να κλείσει τη Μεσόγειο για τη Γάζα. Ένας διοικητής των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν δήλωσε ότι η Μεσόγειος Θάλασσα μπορεί να κλείσει αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίσουν να διαπράττουν “εγκλήματα” στη Γάζα, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τον τρόπο. 

“Θα πρέπει σύντομα να περιμένουν το κλείσιμο της Μεσογείου (του Στενού) του Γιβραλτάρ, αλλά και άλλων θαλάσσιων διόδων”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο τον ταξίαρχο Μοχαμάντ Ρεζά Νακντί, συντονιστή διοικητή των Ιρανών Επαναστατικών Φρουρών. 

Στο μεταξύ, δεξαμενόπλοιο ισραηλινών συμφερόντων που έπλεε στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Ινδίας δέχθηκε επίθεση από drone με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρία ναυτιλιακών ασφαλειών Ambrey. Η φωτιά στο υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο χημικών προϊόντωναντιμετωπίστηκε χωρίς τραυματισμούς των μελών του πληρώματος. 

 Και ο καιρός…   

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.   

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 18 βαθμοί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα