back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας καθώς ανοιχτά είναι και σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων τα καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Έως τις 6 μπορούν να μείνουν ανοιχτά τα εμπορικά έως τις 8 τα πολυκαταστήματα.  

Σε επιφυλακή παραμένει η τροχαία στις εθνικές οδούς, καθώς σήμερα κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για τα Χριστούγεννα. Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ όπου έχουν προγραμματιστεί και έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. 

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για περίπου 100 Έλληνες που ήθελαν να επιστρέψουν χθες αεροπορικώς στην Αθήνα από τη Βουδαπέστη, αλλά η πτήση εταιρείας χαμηλού κόστους ακυρώθηκε αιφνιδιαστικά, τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα «εγκλωβισμένοι» στο αεροδρόμιο της ουγγρικής πρωτεύουσας. 

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς σύλλογοι και φορείς 

“Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν την Ελλάδα να έχει αφήσει πίσω της μια υπερδεκαετή αλυσίδα κρίσεων και να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία”, αναφέρει στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του στο Facebook, ο πρωθυπουργός. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων συνεχίζονται και σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων. Στις 18.00 στη σκηνή της πλατείας Συντάγματος ανεβαίνει ο  Πάνος Βλάχος ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιείται το αγαπημένο έθιμο της εορταστικής περιόδου, η «Νύχτα των Ευχών», με τα παραδοσιακά χάρτινα φαναράκια να πλημμυρίζουν με το φως τους τον ουρανό. Το γιορτινό βανάκι του Αθήνα 9,84 θα βρίσκεται στην πλατεία από τις 17:30, «ντύνοντας» μουσικά την εκδήλωση. 

 Την πρώτη του τοποθέτηση μετά την παραίτηση του δημάρχου ΧειμάρραςΓκέργκι Γκόρο, έκανε ο Φρέντι Μπελέρης.  Σε ανάρτησή του ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας αναφέρει ότι ο Γκόρο «στην πραγματικότητα δεν «παραιτήθηκε» αλλά εγκατέλειψε τη δημαρχία που είχε χάσει εδώ και καιρό. Μια μαριονέτα ήταν άλλωστε», γράφει χαρακτηριστικά. Ο Μπελέρης προσθέτει ότι «Όποιος αναλάβει προσωρινά Δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκιση και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου». 

Στη σύλληψη ενός 33χρονου από την Αρμενία προχώρησε η αστυνομία μετά από καταδίωξη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, αστυνομικοί στην περιοχή της Φυλής επιχείρησαν να ελέγξουν ένα όχημα αλλά ο οδηγός του δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, με τον οδηγό του οχήματος, που όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένο, να σταματάει στην πλατεία Αρμενίας στην περιοχή του Ρέντη. Εκεί ο 33χρονος παράτησε το όχημα και πήγε και ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στις εργατικές κατοικίες και αρνούνταν να παραδοθεί. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ που τελικά τον συνέλαβαν. 

Και ο καιρός…    

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα