back to top
23.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Επιτυχής η επέμβαση στον 14χρονο μετά από ρήξη ανευρύσματος – Κατάρρευσε στα κάλαντα

Διαβάστε επίσης

Επιτυχής ήταν η νευροχειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο 14χρονος από την Άρτα που υπέστη ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος την ώρα που έλεγε τα κάλαντα.
Ο 14χρονος υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πίεση εγκεφάλου και οι γιατροί κρίνουν ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Η κατάστασή του μέχρι αυτή την ώρα είναι σταθερή, αλλά υπάρχει αγωνία για την εξέλιξη της υγείας του.

Το παιδί είχε φύγει από το σπίτι του, το πρωί της Παραμονής Χριστουγέννων, για να πει τα κάλαντα, όμως λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του.

Ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου αμέσως διασωληνώθηκε από τους γιατρούς πριν διακομισθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υπεβλήθη σε τοποθέτηση ενδοκρανιακής βαλβίδας για την αποσυμπίεση της περιοχής από την αιμορραγία που προκάλεσε το εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Χθες το μεσημέρι, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, και της Αστυνομίας έφτασε το ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου αεροσκάφος του ΕΚΑΒ περίμενε να παραλάβει το 14χρονο παιδί και το οποίο, τελικά, διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία».

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα