back to top
32.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

32.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Τραγωδία στην Γαλλία: Νεκροί μητέρα και τέσσερα παιδιά – Συνελήφθη ο πατέρας

Διαβάστε επίσης

Εμπρός στα πέντε πτώματα  μιας μητέρας και των τεσσάρων παιδιών της βρεθήκαν οι αστυνομικοί που εισέβαλαν το βράδυ των Χριστουγέννων σε κατοικία στο Μο στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.

Οι σοροί της μητέρας και των παιδιών ηλικίας 9 μηνών, 4 ετών, 7 ετών και 10 ετών, ανακαλύφθηκαν εχθές Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου γύρω στις 9 το βράδυ σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα Ζαν Μπατιστ Μπλαντιέ. Αμέσως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του 33χρονου πατέρα ο οποίος είχε εξαφανισθεί και ο οποίος τελικώς  τελικώς συνελήφθη μετά από ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας σήμερα το πρωί .

Η σύλληψη έγινε σε Σερβάν του Σεν Σεν Ντενί ενώ προηγουμένως είχε ανευρεθεί άδειο το όχημά του 33χρονου στο Κλισί Σου Μπουά  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γνωστός στην αστυνομία  για επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας άνδρας είναι ο Νοέ Μπ. ο οποίος αντιμετωπίζει  ψυχιατρικά προβλήματα .

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο συναγερμός σήμανε γύρω στις 9 το βράδυ από συγγενείς που ανησυχούσαν ότι η οικογένεια δεν απαντούσε στις κλήσεις τους  ενώ “μικρά ίχνη αίματος” ήταν ορατά στο κεφαλόσκαλο του διαμερίσματος. Η αστυνομία παραβίασε τα παντζούρια ενός παραθύρου για να εισέλθουν στο ισόγειο διαμέρισμα και βρέθηκε  εμπρός “μια πολύ βίαιη σκηνή εγκλήματος με πέντε πτώματα που ανακαλύφθηκαν επί τόπου”. Τα πέντε θύματα ήταν μια 35χρονη γυναίκα γεννημένη στην Αϊτή, δύο μικρά κορίτσια ηλικίας 10 και 7 ετών και δύο αγοράκια ηλικίας 4 και 9 μηνών. Στο πάτωμα βρέθηκαν μαντήλια και χαρτομάντιλα, καθώς και σημαντικά ίχνη αίματος

Η μητέρα και τα δυο μικρ΄;α κορίτσια έφεραν πολυάριθμα τραύματα με μαχαίρι,  σε  αριθμό που είναι αδύνατον να προσδιοριστεί ,  τόνισε ο εισαγγελέας . Τα δύο νεαρά αγόρια δεν είχαν εμφανή τραύματα, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο “ασφυξίας” ή “πνιγμού”. Όλες οι σοροί θα υποβληθούν σε νεκροψία στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Παρισιού την Τετάρτη.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν φάρμακα και συνταγές που υποδηλώνουν πολύχρονα ψυχιατρικά προβλήματα του πατέρα  Τη νύχτα της 24ης/25ης Δεκεμβρίου, οι γείτονες άκουσαν φωνές, αλλά “η μητέρα της οικογένειας είχε συνηθίσει να φωνάζει στα παιδιά της”, οπότε δεν ανησύχησαν περαιτέρω.

Ο ύποπτος 33χρονος  κρατείται και όπως δηλώνουν οι αστυνομικοί δήλωσε ότι” ξέρει γιατί συνελήφθη” όπως και ότι είχε  “επιτεθεί στην οικογένειά του” ενώ μίλησε για την “προσωπική του δυστυχία και κατάθλιψη”.

Το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή του Παρισιού διαπράχθηκαν δύο τριπλές παιδοκτονίες από τους πατέρες των παιδιών.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ένας 41χρονος άνδρας εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα για να ομολογήσει τη δολοφονία των τριών θυγατέρων του, ηλικίας 4 έως 11 ετών, στην Αλφορτβίλ, στα νοτιοανατολικά του Παρισιού. Αναφέρθηκε σε διένεξη με την πρώην σύντροφο του για την κηδεμονία των παιδιών.

Ένα μήνα νωρίτερα, τον Οκτώβριο, χωροφύλακας σκότωσε τις τρεις κόρες του πριν αυτοκτονήσει, στην κατοικία του στο Βεμάρ, στα βορειοανατολικά του Παρισιού. Και σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο για «περίπλοκο οικογενειακό πλαίσιο» σύμφωνα με την εισαγγελία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, Le Figaro

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα