back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Επικίνδυνη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά την ισραηλινή απόφαση να χτυπήσει με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι μεταξύ των οποίων ο Σάλαχ αλ Αρούρι, δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς μετά τον Ισμαήλ Χανίγια, και δύο διοικητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας που το Ισραήλ εξαπολύει επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Για «τρομοκρατική ενέργεια», παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου και κλιμάκωση των εχθρικών ενεργειών του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων, έκανε λόγο ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Έγκλημα, χαρακτήρισε το ισραηλινό πλήγμα και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί, ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς Σάλεχ αλ-Αρούρι θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση κατά του Ισραήλ.

Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι μετά τη δολοφονία, η Χαμάς «παγώνει» τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας και προετοιμάζονται για οποιοδήποτε σενάριο μετά τη δολοφονία του ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς, του Σάλεχ αλ-Αρούρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν τον νότο του παλαιστινιακού θύλακα Σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας της Χαμάς το τελευταίο 24ωρο 207 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και 338 τραυματίστηκαν.

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα covid-19, σε συνδυασμό με την έξαρση της γρίπης και των αναπνευστικών λοιμώξεων. Το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταγραφεί 172 νέες εισαγωγές για κορονοιό, 72 εκ των οποίων στην Αθήνα. Συνολικά οι νοσηλείες έχουν ελαφρώς υποχωρήσει στις 1.415, ενώ στην εντατική βρίσκονται 84 ασθενείς.

Εκτός του εμβολιασμού, ο ΕΟΔΥ απευθύνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, σε δομές υγείας και κλειστούς χώρους.

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στην Ε.Ε., αναδεικνύεται η χώρα μας στα βρεφικά γάλατα.
Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Νοέμβριο, ανάλογα με τη μάρκα του γάλατος, η διαφορά στις τιμές σε σχέση με άλλες χώρες είναι από 32% έως 213%.

Αύξηση 20% καταγράφει το φρέσκο αγελαδινό γάλα. Από τον Φεβρουάριο του 2022 έως το τέλος Ιανουαρίου του 2023 η μέση σταθμισμένη τιμή προ ΦΠΑ ανά λίτρο έχει αυξηθεί κατά 20%.

Άνιση μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην κεντρική Ιαπωνία για την ανεύρεση επιζώντων μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ. Στους 65 ανέρχεται έως τώρα ο αριθμός των νεκρών.

Νέο κύμα επιθέσεων κατά της Ουκρανίας, εξαπέλυσε σήμερα η Ρωσία σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε αμάχους και τραυματίζοντας άλλους 130 κυρίως στο Κίεβο και το Χάρκοβο.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι μετά τα πλήγματα αυτά “η Βρετανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά την Ουκρανία” το 2024, κυρίως με “νέες παραδόσεις” όπλων.
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι “με κάθε πύραυλο, ο Πούτιν δείχνει ότι θέλει να εξοντώσει την Ουκρανία”. “Είμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού όσο μας χρειάζεται”.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 79-74 της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έφτασε τις 10 νίκες στη διοργάνωση

Στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του 28χρονου Πορτογάλου μεσοεπιθετικού Ζέλσον Μαρτίνς με τη μορφή δανεισμού από τη Μονακό έως το 2026.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 13 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα