back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Με λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο καθαγιασμός των υδάτων σε όλη τη χώρα.  

«Ο εορτασμός εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη της πνευματικής αναγέννησης του ανθρώπου, την έξοδο στο φως της αλήθειας και της αλληλεγγύης» δήλωσε από το Ρέθυμνο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό των Θεοφανείων 

Το μήνυμα πως η κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά, όπου βρίσκεται για τον εορτασμό των Θεοφανίων “Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών” τόνισε. Στην Αθήνα ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε στη Δεξαμενή, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Ο κ. Δούκας ευχήθηκε υγεία και δύναμη και το φως της αγάπης και της αισιοδοξίας να γεμίσει τις καρδιές μας. Με λαμπρότητα η κατάδυση του Σταυρού και στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά όπως και στη Θεσσαλονίκη.  

Στο Φανάρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. 

Το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τα μαχητικά F-16 και οι εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, είναι εκ των βασικών θεμάτων στην ατζέντα των συναντήσεων του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνάντηση και με τον πρόεδρο Ερντογάν. Το απόγευμα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στα Χανιά όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του κ. Μπλίνκεν σε Ισραήλ, Δυτική Όχθη και πέντε αραβικά κράτη. 

Στον Λίβανο, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σήμερα δεκάδες ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής «βάσης» στο βόρειο Ισραήλ, ως πρώτη απάντησή της στο φόνο του δεύτερου στην ιεραρχία της ΧαμάςΣάλεχ αλ Αρούρι, στις 2 Ιανουαρίου σε αποδιδόμενο στο Ισραήλ πλήγμα με drone. 

 Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία εν όψει του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα από απόψε έως και αύριο αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο. Αύριο αναμένεται να επηρεαστούν κατά τόπους η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από αύριο το απόγευμα. 

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια η Ζάκυνθος εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Συγκεκριμένα, δεμένα στο λιμάνι του νησιού τα πλοία του εκτελούν το δρομολόγιο Ζακύνθου-Κυλλήνης, μέχρι το πρωί της Κυριακής όπου θα γίνει εκ νέου ενημέρωση. 

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα από τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, σε συνδυασμό με τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Το υπουργείο Παιδείας, δημοσιοποίησε την εγκύκλιο για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, για τη μείωση της μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού καθώς και για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω νόσησης από covid 19. Έως πέντε ημέρες, οι απουσίες θα καταχωρίζονται, αλλά δεν θα προσμετρώνται 

Σε αναγκαστική προσγείωση στο Όρεγκον των ΗΠΑ, προχώρησε χθες ένα Boeing 737 της Alaska Airlines με 177 επιβαίνοντες, καθώς το πάνελ ενός παραθύρου αποκολλήθηκε λίγο μετά την απογείωση. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.  

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τη νύχτα αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.  

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα