back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επιβεβαιώθηκε κατά την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στην οικία του στα Χανιά και την συνάντηση εργασίας που ακολούθησε με την συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώθηκε ότι στο πλαίσιο του εξαιρετικού επιπέδου τους θα υπάρξουν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα περαιτέρω θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Μπλίνκεν αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και για τους κινδύνους επέκτασης της κρίσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη απρόσκοπτης ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και υπογράμμισε ότι η λύση δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική, στη βάση της λύσης των δύο κρατών σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Oι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις και για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή.
Νωρίτερα, ο κ. Μπλίνκεν συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Άντονι Μπλίνκεν «επισήμανε στον τούρκο πρόεδρο πως πρέπει να αποτραπεί η επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων, να επεκταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια και να μειωθούν οι απώλειες αμάχων. «Η Τουρκία αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς των F-16 από τις ΗΠΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Χακάν Φιντάν . Αναφορικά με την τελική απόφαση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ανέφερε ότι εναπόκειται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί Ισραήλ, Δυτική Όχθη και πέντε αραβικά κράτη.

Ο Λίβανος δεν πρέπει να «παρασυρθεί σε μια περιφερειακή σύγκρουση» δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, στον απόηχο και της δολοφονίας του υπ αριθμόν δύο της Χαμάς, Σαλέχ αλ-Αρούρι, την περασμένη Τρίτη σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η περιφερειακή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή», είπε ο Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό με τον επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας Αμπντάλα Μπουχαμπίμπ.

Το Ιράν και οι συνεργάτες του πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις αποσταθεροποιητικές τους ενέργειες, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά η οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό της Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 256 τραυματίστηκαν στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς. Τα παιδιά «πεθαίνουν με κάθε πιθανό τρόπο» δήλωσε στο Al Jazeera γιατρός της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής δέκα χιλιάδες παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών καλεί η γγ Πολιτικής Προστασίας τους κατοίκους της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Αχαΐας και νησιών του Ιονίου, στους οποίους εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, και ισχυρούς ανέμους. Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός, ενώ η γγ πολιτικής προστασίας απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και έως το πρωί σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα