back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Συστάσεις ενόψει της επιστροφής από αύριο των μαθητών στα σχολεία, απευθύνει ο ΕΟΔΥ, την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού και των αναπνευστικών λοιμώξεων αυξάνονται.

Μεταξύ άλλων συστήνει τακτικό πλύσιμο των χεριών, καλό αερισμό των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας και αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων. Εως πέντε ημέρες δικαιολογημένες οι απουσίες λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

1.500 ασθενείς νοσηλεύονται σε κλινικές covid σε νοσοκομεία της χώρας και 95 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι καθημερινές εισαγωγές φτάνουν τις 250.

Τη διπλωματική του περιοδεία στη Μέση Ανατολή, συνεχίζει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν επιθυμώντας να εξασφαλίσει ότι δεν θα εξαπλωθεί η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ Χαμάς και ότι θα αποφευχθεί «ένας ατελείωτος κύκλος βίας». Οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν το Ισραήλ να συμφωνήσει σε εκεχειρία στη Γάζα, δήλωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν. Ακολούθως ο κ. Μπλίνκεν θα μεταβεί σε Κατάρ, και Αμπού Ντάμπι, προτού επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, αλλά και στην Αίγυπτο.

Τουλάχιστον 113 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 250 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αρχίζει αύριο η δίκη για την υπόθεση της κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό. Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 28 άτομα, που κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, όπως βιασμός, μαστροπεία, πορνογραφία και ασελγείς πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής. Βασικός κατηγορούμενος ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος, ενώ με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα δικάζεται η μητέρα και της ανήλικης, η οποία αρνείται ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα που της αποδίδονται σε βάρος της κόρης της.

Τραγωδία το απόγευμα στην Κυπαρισσία όταν, μια άτυχη 66χρονη υπήκοος Γερμανίας, παρασύρθηκε από τα κύματα στο λιμάνι της πόλης, και πνίγηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του συζύγου της, ο οποίος δεν πρόλαβε να τη βοηθήσει.

Σε επιφυλακή ως το βράδυ η Πολιτική Προστασία καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Συνολικά 485 κλήσεις έλαβε η Πυροσβεστική κυρίως για κοπές δέντρων, εκ των οποίων οι 196 για την Αττική.

Ξεκινούν αύριο οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου. Προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν δυο Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέντρα πριν από λίγο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ. Στο άλλο εν εξελίξει παιχνίδι Άρης – ΠΑΟΚ 2-0. Νωρίτερα, με 2-1 νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Παναιτωλικό με 2-1 επικράτησε και ο ΠΑΣ Γιάννινα του Αστέρα Τρίπολης. Βόλος Ατρόμητος 0-2 και Πανσερραϊκός – Κηφισιά 1-1.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα