back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

 Κλιμακώνονται οι επιθέσεις από ΗΠΑ και Βρετανία σε θέσεις των ανταρτών Χούθι στην Υεμένηεν μέσω του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. Συγκεκριμένα ένας νέος βομβαρδισμός έπληξε σήμερα Σάββατο την πόλη Χοντέιντα στη δυτική Υεμένη, πλήγμα που ήρθε ως απάντηση σε μια επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι από αυτή την πόλη-λιμάνι, ανέφεραν πηγές ασφαλείας.  Την ίδια ώρα η ισλαμιστική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει δυναμικά στο δεύτερο κύμα επιθέσεων που δέχτηκε. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι «κανείς» δεν θα σταματήσει τη χώρα του στον πόλεμο που ξεκίνησε στη Λωρίδα της Γάζας που εξαπέλυσε ως αντίποινα για την φονική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου. «Κανείς δεν θα μας σταματήσειούτε η Χάγηούτε ο Άξονας του Κακούούτε κανείς άλλος», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη στο Τελ Αβίβ, αναφερόμενος ειδικότερα στο αίτημα της Νότιας Αφρικής ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου . 

 Η Νότια Αφρική κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας. 

 Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τα βάζει με το «τέρας της ακρίβειας» και να «πολεμάει εκείνους που πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές», έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Γαλάτσι. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το μεσημέρι την περιοχή ‘όπου συνομίλησε με κατοίκους  

 Με αναφορά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι για εμάς δεν είναι ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας. «Είναι ζητήματα ταυτοτικά, αν όχι η Αριστερά, ποιος;» υπογράμμισε και σε άλλο σημείο τόνισε ότι “θα είναι με τη δική μας ψήφο που θα περάσει αν έρθει στη Βουλή”. 

Στη φυλακή οδηγήθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41ενός ετών εγκύου στη Θεσσαλονίκη, ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του – συγκατηγορούμενός του. Οι δύο συλληφθέντες που διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βίαιη διακοπή κύησης, ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους. 

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (13/1) περίπου στις 20.00 στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα. Δύο άτομα από το Ιράν, 25 και 40 ετώνδιαπληκτίστηκαν –για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο– με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.Παράλληλα, σε άλλο επεισόδιοένας 20χρονος Αιγύπτιος έβαλε φωτιά μικρής έκτασης σε άδειο οικίσκοΩστόσοδεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημίες. 

Σε επιφυλακή το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε 24ωρη λειτουργία βρίσκονται το Υπνωτήριο, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, όπως και το πρόγραμμα Street Work. Αναφορές για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στον τετραψήφιο αριθμό 1595. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr   

Ανοιχτά θα είναι αύριο τα εμπορικά καταστήματα πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων με ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα μεγάλα καταστήματα και τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 έως τις 8 το βράδυ).   

 Στην αθλητική επικαιρότητα… και την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 

 Ατρόμητος- ΟΦΗ 1-1 

Λαμία- Πανσερραϊκός.  0-2 

Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, νίκησε απόψε 7-6 την Ιταλία στον «μικρό» τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν, εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο  και εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι 

Την πρώτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. κατέκτησε η Αννα Κορακάκη, στο γκραν πρι που διεξάγεται στο Ρούσε της Σλοβενίας.  Στη δεύτερη θέση η Ελμίρα Καραπετιάν από την Αρμενία 

 Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα