back to top
26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

«Πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία» σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook ενώ υπογραμμίζει ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Περισσότερους από 95 κάλυκες έχουν περισυλλέξει οι αρχές από το σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης 44χρονου στις 2 τα ξημερώματα, στη συμβολή Ηλία Ηλιού και Φραντζή, στον Νέο Κόσμο. Η δολοφονία αποδίδεται από την Αστυνομία σε συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος μεταξύ νονών της νύχτας, καθώς το θύμα θεωρείτο από τα μεγάλα ονόματα στον συγκεκριμένο χώρο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες φέρεται να «γάζωσαν» με καλάσνικοφ το θύμα, την ώρα που είχε βγει από το βενζινάδικο, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας του και άνοιξε την πόρτα για να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, αλλά δεν πρόλαβε. Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο. Το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών, στο Δαφνί και έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί εργαστηριακά. Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία.

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων. Τα εμπορικά θα λειτουργήσουν έως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8 τα πολυκαταστήματα.

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις από ΗΠΑ και Βρετανία σε θέσεις των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. Ένας νέος βομβαρδισμός έπληξε την πόλη Χοντέιντα στη δυτική Υεμένη, πλήγμα που ήρθε ως απάντηση σε μία επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσαν οι Χούθι από αυτή την πόλη-λιμάνι. Η ισλαμιστική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει δυναμικά στο κύμα επιθέσεων που δέχεται.

“Έντονα” καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας την δήλωση των ΗΠΑ για τις εκλογές στην Ταϊβάν, μετά τα συγχαρητήρια της Ουάσινγκτον στον Λάι Τσινγκ-τε για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη νήσο, την οποία το Πεκίνο θεωρεί κινεζική επαρχία.

Η δήλωση των ΗΠΑ “στέλνει ένα βαθιά εσφαλμένο μήνυμα στις αυτονομιστικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της “ανεξαρτησίας της Ταϊβάν'”, υπογράμμισε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ πρόσθεσε πως “τα σχόλια του Μπλίνκεν παραβιάζουν την δέσμευση των ΗΠΑ ότι θα διατηρούν μόνον πολιτιστικούς, οικονομικούς και άλλους ανεπίσημους δεσμούς με την Ταϊβάν”.

Για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις τρεις: Παναιτωλικός – Άρης. Στις πέντε: Κηφισιά – Ολυμπιακός. Πέντε και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος. Οκτώ και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 11 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα