back to top
26.6 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

26.6 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

Έλεγχοι στην αγορά γάλακτος από μικτά κλιμάκια ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ και ΥπΑΑΤ

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών και της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των ελέγχων στη διακίνηση γάλακτος από το εξωτερικό ζήτησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνουν έλεγχοι με τη συνδρομή των αρμοδίων αρχών σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας σε βυτιοφόρα μεταφοράς γάλακτος καθώς έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες. Επιπλέον, μικτά κλιμάκια του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα κάνουν ελέγχους παντού, ιδιαίτερα σε σούπερ μάρκετ, όπου θα λαμβάνουν δείγματα των ελεγχομένων προϊόντων γάλακτος με στόχο την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την επισήμανση της ετικέτας όσο και των ισοζυγίων γάλακτος που τηρεί η κάθε μεταποιητική βιομηχανία.

Επίσης, ο κ.Αυγενάκης με επιστολή του στον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα ζητάει την ενεργοποίηση κάθε μηχανισμού του υπουργείου που θα μπορούσε να συμβάλει στην προσπάθεια για την προστασία της ελληνικής παραγωγής.

Ακόμα, ο υπουργός τόνισε ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία για να διατηρηθούν οι τιμές γάλακτος σε επίπεδα που ανταποκρίνονται στην προσφορά και ζήτηση όπως έχει διαμορφωθεί.

Επιπροσθέτως, ο κ.Αυγενάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων Χρήστο Αποστολόπουλο ζητώντας του να ενημερώσει τα μέλη του ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να ανεχθεί πρακτικές που οδηγούν σε συμβόλαια με μειωμένες τιμές γάλακτος σε μία περίοδο που υπάρχει μειωμένη παραγωγή και αυξημένη ζήτηση.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα