back to top
23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις Σπέτσες ζητούμενο η άσκηση υπεύθυνης αντιπολίτευσης

Διαβάστε επίσης

Με τους επιτελείς της Κουμουνδούρου να χαρακτηρίζουν «ουσιαστική και παραγωγική» την τριήμερη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επιβεβαιώσει και στην πράξη πως οι συζητήσεις αυτές, παρά τις αρχικές γκρίνιες, συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινοβουλευτική δράση του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει πρόταση νόμου για το θέμα του διαχωρισμού κράτους- εκκλησίας στην βάση της παλαιότερης συμφωνίας του τέως πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Το μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση θα δοθεί και από άλλες πρωτοβουλίες του κόμματος, όπως το σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το άθροισμα όλων αυτών των πολύπλευρων παρεμβάσεων κατά κάποιο τρόπο αυτό που ο Σ. Κασσελάκης περιέγραψε ως «ελληνικό όνειρο», ενώ και ο Πρόεδρος της Κ.Ο Σ. Φάμελλος έδωσε το αντίστοιχο στίγμα στην τοποθέτηση που έκανε μετά το πέρας των τριήμερων εργασιών της Κ.Ο στις Σπέτσες: «Στόχος μας είναι κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το όνειρό  του με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και μια δημοκρατική κοινωνία. Αυτή ακριβώς είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, μια ισχυρή πολιτεία, ένα ανθρώπινο και σύγχρονο κράτος που θα έχει σχεδιασμό για την ανάπτυξη, για τη δημόσια διοίκηση, το περιβάλλον, τη χωροταξία αλλά και ένα ισχυρό κράτος δικαίου με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα μας όπου θα υπάρχουν ισχυρές ανεξάρτητες αρχές και θεσμοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα