back to top
31 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

31 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Σήμερα η ψήφιση του ν/σ για την επιστολική ψήφο

Διαβάστε επίσης

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ κα της Πλεύσης Ελευθεριας αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές τόσο για τους απόδημους ψηφοφόρους όσο και για τους εντός επικρατείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε αρχικά υποστηρίξει ότι θα υπερψήφιζε το νομοσχέδιο, με αφορμή την αιφνιδιαστική κίνηση της Νίκης Κεραμέως να καταθέσει τροπολογία για την επέκταση της εφαρμογής της επιστολικής για τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές, δήλωσε οτι δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει απο την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία, προκειμένου να δώσει συναίνεση στο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η τροπολογία ναρκοθέτησε τη συναίνεση, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας αλλά και την τροποποίηση του νομοσχεδίου, ώστε με επιστολική ψήφο να ψηφίζουν όσοι έχουν πραγματικά κωλύματα όπως ηλικία, υγεία, εργαζόμενοι, φοιτητές και όχι το σύνολο των εκλογέων.

Να σημειωθεί ότι η έγκριση του νομοσχεδίου που αφορά τις ευρωεκλογές απαιτεί απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών, οπότε μπορεί να περάσει μόνο απο τις γαλάζιες ψήφους, ενώ η τροπολογία απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών, που όπως όλα δείχνουν δεν θα την συγκεντρώσει. Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο έχει καταθέσει το ΚΚΕ που θα καταψηφίσει, όπως και η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Νίκη.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα